Кућа Добрих Вести

Login

Бесповратна средства иновативним брзорастућим предузећима

Оцените овај чланак
(3 гласова)

logoБЕОГРАД - Министарство финансија и привреде позвало је данас мала и средња предузећа, предузетнике и задруге да се пријаве за доделу бесповратних средстава у оквиру Програма подршке иновативним брзорастућим предузећима. Рок за подношење пријава је 7. мај.

Министарство ће, ради повећања конкурентности, кроз учешће у суфинансирању оправданих трошкова, подржати реализацију развоја новог производа или услуге, значајно побољшање постојећег производа или услуге, израду индустријског дизајна/редизајна производа, израду дизајна нове амбалаже производа, маркетинг планирање развоја производа/услуге, побољшање постојећег и увођење новог процеса производње.

 

За реализацију програма укупно 40 милиона динара

 

Активности које ће бити подржане су и усаглашавање са захтевима индустријски специфичних домаћих и европских техничких прописа и стандарда у области безбедности производа, заштите животне средине и енергетске ефикасности, набавке специјализованих софтверских пакета од значаја за унапређење пословне делатности предузећа.

Ту су и специјализоване обуке, пословни консалтинг и израда пројектне документације за нове објекте.

Укупно расположива средства за реализацију програма износе 40 милиона динара, а право на суфинансирање износи до 50 одсто оправданих трошкова активности. Износ одобрене бесповратне помоћи не може бити мањи од 100.000 динара, нити већи од 1,5 милиона динара.

Нопходна документација и пријавни формулар: mfp.gov.rs

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 05 април 2013 14:00
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија