Кућа Добрих Вести

Login

Отворен Сајам грађевинарства

Оцените овај чланак
(1 Глас)

img_9593_vБЕОГРАД - Под слоганом „Одувек и заувек градити“ на Београдском сајму данас је отворен 39. Међународни сајам грађевинарства - SEEBBE, који је члан Међународне уније сајмова (UFI).

На овој престижној манифестацији, која ће трајати до 20. априла, учествује 833 излагача, од којих 254 долази из 22 земље Европе и Азије.

Упркос кризи, на Сајму грађевинарства окупило се више од 70 одсто традиционалних излагача, који ће свој наступ искористити за презентацију новитета и остваривање пословних контаката.

Заступљене су све области грађевинарства, од најсавременијих материјала, опреме, алата, машина, иновација у пројектовању и управљању пројектима, до нових система за градњу, уређење и одржавање објеката, адаптације, реконструкције и опремање ентеријера.


Тим за спас грађевинске индустрије Србије

 

,,Влада Србије је формирала тим за спас грађевинске индустрије Србије", изјавио је на отварању сајма министар грађевине Велимир Илић.
Он је рекао да је српско грађевинарство у веома тешкој ситуацији, а нарочито путарска предузећа, због чега је на претходној седници Влада донела решење о оснивању радне групе која ће преузети хитне мере. Радну групу ће чинити представници више минситарстава - грађевине,  финансија и привреде, рада и социјалне политике, правде, саобраћаја и регионалног развоја.

Илић је рекао да ће ,,први састанак с грађевинским фирмама и синдикатима бити одржан, највероватније, у четвртак и да ће тада сви заједно покушати да утврде колики су дугови грађевинара и да се види како могу да се измире".

 

Новина на сајму: Интеракција са пословним посетиоцима

 

Уз напомену да је мотив већине излагача представљање иновација, шеф пословнице Сајма грађевинарства Мирјана Јовановић рекла је на конференцији за новинаре, на којој је најављено одржавање ове сајамске манифестације, ,,да ће и ове године излагачи са најуспешнијим техничко-технолошким решењима бити награђени „Новом визуром“ и дипломама „Посебно признање“.

Кроз традиционалне националне изложбе ове године ће се представити грађевинари из Чешке, Словеније и Турске.

Овогодишња новина на Сајму грађевинарства је унапређен систем регистровања пословних посетилаца преко регистрационог портала, као и могућност заказивања Б2Б састанака са излагачима.

Према проценама организатора, Сајам ће посетити више од 50.000 људи, међу којима ће бити стручни посетиоци, али и бројна широка публика.

На 39. смотри грађевинарства наставља се акција „Обојимо зелено“, у којој ће видно бити означени произвођачи и неимари који посебну пажњу поклањају начину понашања објеката у експлоатацији, а који користе обновљиве изворе енергије и брину о енергетској ефикасности.


Национално удружење ,,Српске куће”

 

,,Национално удружење 'Српске куће' “ основано је због очувања српске градитељске традиције и веома смо задовољни што је Београдски сајам препознао значај наших активности", рекао је на конференцији за новинаре генерални секретар Удружења Славољуб Закић.

,,Бавимо се очувањем и унапређењем образовне и културне баштине српских домаћинстава и кућа, кроз упознавање, проучавање и примену искустава народног градитељства у савременом пројектовању и изградњи. На Сајму ћемо представити радове најзначајнијих аутора који су обележили српско градитељство”, навео је Закић.


Изложба „Дизајн у камену”

 

Привредна комора Србије ће у сарадњи са Факултетом примењених уметности, а под покровитељством Београдског сајма, представити изложбу студената овог факултета. На изложби ће бити приказане декоративне зидне облоге од мермера.

Према речима Љиљане Милетић из Привредне коморе Србије, „Дизајн у камену“ је нови пројекат, а Комора има своју секцију „Од идеје до пласмана“, чији је циљ стварање и пласман нових производа. Студенти ФПУ ће на Сајму грађевинарства имати шансу да своје идеје претворе у дела, што је веома значајно ако се зна да је камен веома тражен материјал на избирљивим страним тржиштима.


                                      Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 17 април 2013 11:50
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија