Кућа Добрих Вести

Login

Девет деценија Новосадског сајма – сајмови спајају народе

Оцените овај чланак
(3 гласова)

akademijaНОВИ САД – Свечаном академијом, на којој је говорио председник Републике Србије Томислав Николић, вечерас је обележено 90 година постојања Новосадског сајма, који, према речима председника наше земље – успешно испуњава своју мисију, спајајући привреднике и спајајући народе.

На академији насловљеној “Тек 90 година”, која је одржана у Конгресном центру ове наше настарије сајамске куће у Србији, председник Николић је нагласио да 90 година, колико постоји Новосадски сајам, говори о значају ове сајамске куће, која се развијала и све време успешно испуњавала своју мисију, спајајући привреднике.

Председник Николић: Пољопривреда је велика шанса Србије

“Међународни пољопривредни сајам значајна је сајамска манифестација у Европи и најзначајније компаније из области пољопривреде својим доласком то и потврђују”, рекао је Николић, примајући признање Новосадског сајма.
У будућности ће, према речима председника наше земље, храна бити важнија од нафте, а пољопривреда је велика шанса Србије. Утврђени су стартешки циљеви развоја, где пољопривреда заузима значајно место.
Потребно је, указао је Николић, пољопривредницима обезбедити добро пословно окружење, повољну пореску политику, доступност најновијим знањима и правилно усмерити подстицаје који ће допринети развоју ове привредне гране, али и села”.
Председник Николић је додао да сајмови спајају покидане везе и народе, што се потврђује и тиме што је Хрватска земља-партнер 80. Међународног пољопривредног сајма, (који је такође јубиларан и сутра га у Новом Саду, како је најављено, отвара премијер Србије Ивица Дачић, прим. аут.).
Јер су привреде Србије и Хрватске комплементарне, потребни смо једни другима и треба да сарађујемо у корист обе државе, привреде и народа, нагласио је Томислав Николић.
Председник Србије је пожелео успех свим излагачима на јубиларној приредби и нагласио да је сигурно да ће онај ко је успешан на Међународном пољопривредном сајму, бити успешан и у свету.

Милиони посетилаца приредби Новосадског сајма кроз историју

Гостима се на свечаности обратио и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, такође награђен признањем Новосадског сајма, који је оценио да су везе Новог Сада и Новосадског сајма нераскидиве. По речима генералног директора Новосадског сајма др Драгана Лукача, девет деценија постојања значајан је јубилеј, а све те године Новосадски сајам промовише привреду, науку и сарадњу.

“Током 90. година постојања Новосадски сајам се развијао, отварао нове приредбе, ширио свој утицај, постајао члан међународних асоцијација сајмова, постајао препознатљив у земљи, региону и свету”, нагласио је Лукач. 

Он је предочио да је изложбе на Новосадском сајму током свих ових деценија видело више милиона посетилаца, да је на сајмишту излагало више стотина хиљада излагача и да је овај сајам “био и биће полуга развоја Новог Сада, Војводине и Србије”.
На свечаној академији признања су уручена и првом послератном директору Новосадског сајма Ђорђу Будошану, те Младену Вујовићу, запосленом на Новосадском сајму 38 година.
На свечаној академији учествовали су Хор Српског народног позоришта, Биљана Крстић и ансамбл „Бистрик“, екипа серијала “Државни посао“ и глумци Ненад Јездић и Милован Филиповић.
Више о предстојећем јубиларном 80. Међународном пољопривредном сајму, који отвара сутра, како је најављено, премијер Србије Ивица Дачић, можете прочитати на нашем сајту у тексту насловљеном “Велики јубилеји Новосадског сајма".

                                                                                                                                   Извор: Кућа добрих вести
Последњи пут измењено субота, 18 мај 2013 00:08
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија