Кућа Добрих Вести

Login

Oд средине јуна конкурс за бесповратна средства за набавку опреме

Оцените овај чланак
(2 гласова)

finansijeБЕОГРАД - Министарство финансија и привреде је на јавном позиву за избор банака за учешће у реализацији Програма подршке малим предузећима за набавку опреме у 2013. години, изабрало три банке које су понудиле најповољније услове кредитирања. То су банке “Сосијете женерал” (Societe Generale), Раифајзен банка (Raiffeisen bank) и Прокредит банка (ProCredit bank).

Средином јуна, биће објављен и јавни позив малим предузећима, предузетницима и задругама за учешће у програму, објавило је Министарство финансија и привреде.
У оквиру овог програма, Министарство ће обезбедити бесповратна средства малим предузећима за набавку опреме у висини до 25 одсто вредности опреме, пет одсто је учешће привредних субјеката, док се осталих 70 процената средстава обезбеђује из кредита изабраних пословних банка, који ће бити одобравани под посебним промотивним условима. Додатну погодност представља могућност да се као средство обезбеђења кредита користи залога над купљеном опремом.

Нова радна места кроз инвестиције у опрему

Програм спроводи Министарство финансија и привреде у сарадњи са Националном агенцијом за регионални развој (НАРР) и одабраним пословним банкама. Циљ Програма јесте јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализација, као и креирање нових радних места кроз инвестиције у опрему.
Јавни позив за овај програм биће објављен у дневним новинама, а сва потребна документација моћиће да се преузме код пословних банака које учествују у програму, као и са следећих интернет страница:

Министарства финансије и привреде: http://www.mfp.gov.rs

Националне агенције за регионални развој: www.narr.gov.rs

Портала Предузетнички сервис: www.preduzetnickiservis.rs

                                                                                                                Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 11 јун 2013 12:32
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија