Кућа Добрих Вести

Login

Пројекти јавних радова - посао за 2.271 радника

Оцените овај чланак
(2 гласова)

nacБЕОГРАД - Национална служба за запошљавање (НСЗ) ове године одобрила је 306 пројеката у оквиру јавних радова, на којима ће посао добити 2.271 радника.


Из буџета Министарства рада запошљавања и социјалне политике за те пројекте издвојено је 500 милиона динара, а 190 милиона од тог износа биће потрошено у оквиру реализације јавних радова кроз заједничке јавне позиве НСЗ и јединица локалне самоуправе.
Запосленима на пословима јавних радова месечно ће бити исплаћиване зараде према степену стручне спреме, и то 23.000 динара за I и II степен, 24.000 динара за III и IV, 25.000 динара за V и VI и 26.000 динара за VII степен стручне спреме, као и трошкови доласка и одласка са посла.

Највише пројеката за социјалне, хуманитарне и културне делатности

Највише пројеката одобрено је за социјалне, хуманитарне и културне делатности - 144, на којима ће бити запослено 923 радника, затим из области заштите животне средине и природе - 114, где ће бити ангажовано 956 радника, као и 48 пројеката изградње инфраструктуре на којима ће радити 392 особе.
Незапослени ће радити на пословима помоћи старима и социјално угроженим, на заштити и очувању културног наслеђа, обнављању и изградњи путева, насипа, канала, мостова, канализационе и водоводне мреже, као и на санацији дивљих депонија, чишћењу и одржавању обала река, језера, канала, одвода и јавних површина.
Незапослени се ангажују на шест месеци, а приоритет имају корисници новчане социјалне помоћи, млади, вишак запослених, старији од 50 година, дугорочно незапослени, незапослени без квалификација или нискоквалификовани, особе са инвалидитетом, припадници ромске националности, рурално становништво, жене, избегла и расељена лица.
Предност имају повратници према Споразуму о реадмисији, деца без родитељског старања, жртве породичног насиља и трговине људима, самохрани родитељи и родитељи деце са сметњама у развоју, објавила је НСЗ.

 


Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 27 јун 2013 20:57
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија