Кућа Добрих Вести

Login

Продужен рок за пријаву коришћења Бизнис инкубатора

Оцените овај чланак
(3 гласова)

inkuБЕОГРАД - Канцеларија за младе града Београда продужила је до 10. септембра 2013. рок за подношење пријава за коришћење услуга бизнис инкубатора који омогућава олакшани развој пословања у почетној фази, а налази се у "Београђанки". На овај позив могу да се пријаве сви заинтересовани до 35 година старости, који имају пословну идеју и желе да започну сопствени посао и који имају пребивалиште на територији града Београда на дан подношења пријаве.

Пословни инкубатор подразумева обезбеђивање погодног простора у којем свој бизнис започињу потенцијални предузетници. Инкубатор чине три основне компоненте: објекат, пословно саветодавне и остале услуге, као и услуге менаџмента.
Канцеларија за младе у оквиру овог програма обезбеђује: коришћење пословног простора са административним услугама (књиговодствене и правне услуге), услуге саветовања и тренинг програм, едукативни програм намењен предузетницима у зачетку обављања делатности, услуге повезивања и умрежавања са привредним субјектима у Србији.
У жељи да подржи бизнис сектор Канцеларија за младе је упутила Позив за подношење пријава за коришћење услуга бизнис инкубације
Циљ успостављања бизнис инкубатора је започињање и развој сопственог бизниса, стварање и развој нових производа, услуга и процеса у области високих технологија са потенцијалом за раст и запошљавање, запошљавање и самозапошљавање, убрзани развој почетне фазе рада младих предузетника и микро предузећа, подршка младим становницима Београда да започну сопствени бизнис и промоција самозапошљавања и смањење незапослености међу младима.

Бизнис инкубатор у Београђанци

Програм инкубације реализује се у пословном простору града Београда, Палата “Београд” (Београђанка) и у овом простору може да послује око 20 младих оснивача фирме са својим запосленима.

Једна од основних функција инкубатора биће помоћ при развоју предузетништва, организована у складу са примерима добре праксе Европске Уније и развијених земаља.
Предност у избору корисника бизнис инкубације имаће подносиоци пријава чији се програми и планови ослањају на области: информатике, иновативних програма, увођења нових технологија, креативних индустрија, интернет пословања и сектор услуга.
Избор корисника бизнис инкубације обавља комисија која од подносиоца пријаве може тражити додатно објашњење, додатну документацију, као и презентацију предложеног програма.

Регистрација предузећа - обавезна

Подносиоци пријаве чији пословни планови буду изабрани морају регистровати привредно друштво, или предузетничку радњу пре потписивања уговора.

Са изабраним корисниима Канцеларија за младе Градске управе града Београда закључиће уговор о регулисању међусобних права и обавеза у вези с пружањем и коришћењем услуга бизнис инкубације. Уговор се закључује на годину дана, с могућношћу продужетка до две године, уз мишљење комисије, а на основу поднетог извештаја и евалуације.
Пријаве са пратећом документацијом подносе се електронским и штампаним путем - електронским путем, преко сајта Канцеларије за младе и препорученом поштом, или личном доставом на адресу Градска управа града Београда, Канцеларија за младе, Краљице Марије бр. 1/XИX, Београд (Писарница, шалтер број 3).

Коверат мора да садржи назнаку “Коришћење услуга бизнис инкубације”, а на полеђини назив, адресу и контакт телефон подносиоца пријаве.

                                                                                                                      Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 16 август 2013 12:55
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија