Кућа Добрих Вести

Login

Енергопројект на светској листи најбољих

Оцените овај чланак
(9 гласова)

energoprojektБЕОГРАД - Највећем српском грађевинару - Енергопројекту пошло је и ове године за руком да се пласира међу најуспешније пројектантско-консултантске и извођачке фирме света.

 

Настављајући традицију која траје већ неколико деценија, угледни амерички часопис Еngineering News Records (ENR) је у јулу и августу објавио листу највећих светских компанија у области пројектантско-консултантских услуга и у извођачкој делатности. Како је Енергопројект прошле године на радовима у иностранству остварио приход од 36,8 милиона долара, такав пословни резултат га је поставио на 144. место међу 225 најуспешнијих, а самим тим и најзначајнијих интернационалних компанија. 

На светској листи највећих светских извођача једино је рангиран Енергопројект из региона ЈИ Европе

Такође, крајем августа је изашла и званична листа од 250 највећих светских извођача, сачињена према приходу који компаније остварују на иностраном тржишту, а наш Енергопројект је нашао своје место и на овој листи успешних, заузевши 229. позицију, са приходом од 162,3 милиона долара.

Осим нашег Енергопројекта, на овој међународној светској листи нема ниједне компаније из Србије и региона југоисточне Европе, ни у извођачкој, нити у пројектантско-консултантској делатности.

Од 1951 године, када је формиран, Енергопројект се развио у сложен пословни систем са досадашњим пословним активностима у Србији и више од 70 земаља света. Енергопројект послује у више области, међу којима су: енергетика, високоградња, инфраструктура, водопривреда-заштита животне средине, индустрија, информационе технологије и осигурање.

Све честитке Енергопројекту од Куће добрих вести у нади да ће се на овој и другим листама најуспешнијих наћи и многе друге компаније и појединци из Србије. Заједнички ћемо сви радити на томе, да свима у Србији буде боље, а да на првим страницама наших новина и као прве вести у информативним емисијама буду управо овакве вести каква је данашња о Енергопројекту.

Извор: Кућа добрих вести/Енергопројект

 

 


Последњи пут измењено петак, 30 август 2013 14:05
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија