Кућа Добрих Вести

Login

Позив за учешће на Сајму грађевинарства у Москви

Оцените овај чланак
(4 гласова)

SIEPAaaa1БЕОГРАД - Агенција за страна улагања и промоцију извоза Србије (СИЕПА) позвала је домаће компаније да се пријаве за учешће на сајму грађевинарства "MosBuild 2014“ који ће се одржати од 1. до 4. априла 2014. године у Москви.

СИЕПА организује наступ српских привредника по 6. пут у оквиру националног штанда на том сајму. Реч је о највећем сајму грађевине и опремања у Русији и региону. Са више од 150.000 квадратних метара, укупне површине и 175.000 посетилаца, спада у групу пет водећих сајмова из ове индустрије у свету.

Наступ на том сајму омогућава излагачима да представе своје производе и пласирају их на нова тржишта, као и да поспеше постојеће и стекну нове пословне контакте.

Светско првенство у фудбалу - шанса за грађевинаре

Предстојећи сајам ће бити значајан и због припрема за Светско првенство у фудбалу, које ће се одржати 2018. године. У свих 11 градова који су предложени за одржавање такмичења, предвиђени су велики инфраструктурни пројекти, у спортске објекте, изградњу путева, железничких станица, аеродрома, хотела, ресторана ...

Влада Русије тренутно процењује да ће укупан буџет за финансирање тих великих инвестиционих пројеката бити око 20 милијарди евра, а очекује се да ће највећи број инвестиција бити у периоду од 2014. до 2018. године, што је велика шанса и за наше компаније.

Трошкове закупа простора од 152 квадратна метра и изградње штанда сноси СИЕПА, а излагачи сносе трошкове партиципације за учешће на сајму у износу од 115.017,4 динара, за трошкове дизајна каталога излагача, уписа у сајамски каталог и електронске медије, воду, струју, интернет и одржавање штанда.

Прилика за пословне контакте

Излагачи самостално организују и сносе трошкове пута, смештаја и транспорта експоната.

Право учешћа у оквиру националног штанда, имају предузећа, предузетници и пословна удружења која се баве производњом готових и полуготових производа у области грађевине и опремања ентеријера.

У оквиру националног штанда може излагати највише 14 излагача.

На овогодишњеем сајму, своје производе и услуге представило је 2.309 компанија из 43 земље. СИЕПА је тада представила укупно 14 компанија из Србије. Излагачи националног штанда су остварили више од 650 контаката, од којих се за 20 одсто процењује да могу довести до пословне сарадње, а процењени извоз у почетној фази износи више од два милиона евра.

                                                                                                                         Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено субота, 14 септембар 2013 00:09
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија