Кућа Добрих Вести

Login

Eлектронски сертификат као услов пословања

Оцените овај чланак
(4 гласова)

sertifikatttttБЕОГРАД - Привредна комора Србије (ПКС) позвала је предузећа да на време прибаве квалификоване електронске сертификате, како би се створили сви предуслови за нормално пословање и испуњавање законских обавеза почетком наредне године.

Од 1. јануара 2014. године, ради неометаног обављања делатности, сва предузећа у земљи у обавези су да користе електронске сервисе Пореске управе Србије и Централног регистра обавезног социјалног осигурања.
Тада ступа на снагу Правилник о пореској пријави за порез по одбитку односно обједињена наплата пореза и доприноса. Од 6. јануара биће обавезно и електронско подношење јединствене пријаве на социјално осигурање.
Предуслов за коришћење наведених електронских сервиса који од почетка наредне године постају обавезни је поседовање квалификованих електронских сертификата.
Сертификационо тело ПКС (ПКС СА), у складу са Законом о електронском потпису, издаје квалификоване електронске сертификате који су намењени свим учесницима електронског пословања у Србији.
Више информација о издавању квалификованог електронског сертификата налази се ОВДЕ.

                                                                                                                        Извор: Кућа добрих вести 


Последњи пут измењено недеља, 22 септембар 2013 10:21
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија