Кућа Добрих Вести

Login

Конференција у Нишу: Како до умрежавања женског предузетништва?

Оцените овај чланак
(5 гласова)

zeneНИШ - Велика међународна конференција Удружења пословних жена Србије „Предузетнице за ново доба: Нове могућности за оживљавање привреде у региону“ почиње данас и трајаће до 27. септембра.

Удружење пословних жена Србије конференцију организује у сарадњи са Европском мрежом предузетништва Србије (Enterprise Europe Network).
Овај значајан скуп се организује у Нишу који ове године обележава и 17 векова од доношења Миланског едикта. Удружење пословних жена Србије овим догађајем жели да подржи идеју интернационализма и мултикултуралности, која је главна прожимајућа нит овог великог јубилеја.
Конференција окупља 170 учесника и предузетница из чак 16 земаља: Белгије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Хрватске, Мађарске, Македоније, Немачке, Грчке, Италије, Црне Горе, Пољске, Словачке, Шпаније, Шведске, Велике Британије, САД, заједно са учесницима из Србије. Скупу ће присустовати и бројни представници домаћих и међународних институција надлежних за развој предузетништва и привреде, а једна од главних говорница биће и Мади Шарма (Madi Sharma), чланица Економског и социјалног комитета Европске Уније (EU).
Конференција и пословни Б2Б (би ту би) сусрети се одржавају у Хотелу “Tami Residence” у Нишу, а свечано отварање конференције је 26. септембра.
Оживљавање привреде у региону
Након свечаног отварања првог дана конференције, присутне гошће из различитих земаља ће на панелу „Мреже женског предузетништва у Европи и улога јавног заговарања у оживљавању привреде у региону” представити функсионисање својих националних удружења предузетница, као и искуства која имају у регионалном и међународном повезивању.
Други дан конференције је у потпуности посвећен пословном умрежавању, па су планирани Б2Б сусрети између учесника, према методологији Европске мреже предузетништва (EEN).
Европска мрежа предузетништва је европски пројекат који у Србији имплементира Национална агенција за регионални развој у конзорцијуму са Универзитетима у Нишу, Новом Саду, Београду и Институтом „Михајло Пупин“, који је организатор овог, до сада највећег Б2Б сусрета предузетница, с обзиром на то да је чак 120 њих пријавило своје учешће за пословно умрежавање.
Истог дана предвиђена је и панел дискусија на тему институционалне подршке женском предузетништву, са учесницима из Србије, Шведске и САД. Након тога предвиђен је округли сто на тему приступа финансијама који ће модерирати представници БАС програма Европске банке за обнову и развој у Србији.
Конференцију су подржале бројне домаће и међународне организације, институције, предузећа чланица Удружења пословних жена и корпоративни сектор.
Институционалну подршку конференцији пружили су Министарство привреде Србије, Амбасада САД у Србији, БАС програм Европске банке за обнову и развој у Србији и Британско-српска привредна комора.

                                                                     Извор: Кућа добрих вести/Удружење пословних жена Србије


Последњи пут измењено четвртак, 26 септембар 2013 13:25
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија