Кућа Добрих Вести

Login

На почетку јесени шест приредби на Новосадском сајму

Оцените овај чланак
(4 гласова)

sajamБЕОГРАД - Више од 300 излагача из десет земаља долази на Међународне јесење новосадске сајмове а посетиоцима ће бити понуђено најмање 50 брендова ловачке и риболовачке опреме, две изложбе ловачких трофеја, труистички аранжмани, бројне наградне игре и дегустације.

Сајмови ЛОРИСТ почињу у среду, 2. октобра, Сајам туризма и Сајам коњарства и серсана дан касније, а трају до недеље, 6. октобра. Новина овогодишњих јесењих сајмова је породични дан, који ће бити у суботу, 5 октобра. Показало се да је то атрактиван сегмент, који су прихватили многи Новосађани и Војвођани, који су били на пољопривредном сајму.
Међународни сајмови ЛОРИСТ, потврдили су реноме најзначајније и највеће сајамске приредбе из области лова, риболова и спорта у региону, под чијим се окриљем одржавају сајмови лова, риболова и спорта, хортикултуре, екологије и шумарства.
Садржаје у излагачком делу, у великој мери употпуњује програм стручних и пословних дешавања која су организована у Конгресном центру Новосадског сајма, а која су посвећена различитим темама у наведеним областима.
На Међународним сајмовима “ЛОРИСТ” за посетиоце су припремљене бројне атракције и занимљивости. Како се очекује, изузетно интересовање публике биће за несвакидашњу промоцију лова луком и стрелом.
Презентација какву посетоци још нису имали прилику да виде на Новосадском сајму биће одржана у суботу, 5. октобра од 12 часова, поред штанда за шумарство Јавног предузећа “Војводинашуме” на отвореном простору сајмишта.
Лов крупне дивљачи луком и стрелом је нов садржај на ловно-туристичком тржишту Србије, а од недавно се организује у ограђеним деловима ловишта “Војводинашума”.
Поред изложбе трофеја одстрељених ове године, која ће бити постављена у Хали 1, “Војводинашуме” ће промовисати ловишта, али и организовати едукативне програме за основце и средњошколце.

Финале у кувању ловачког паприкаша

Финално такмичење у кувању ловачког паприкаша у организацији Ловачког савеза Војводине и Новосадског сајма биће одржано у петак, 4. октобра од 12 часова.
Такмичиће се екипе ловачких удружења које ће чинити четири члана, али без могућности да у тиму буде професионални кувар јер знање у припремању специјалитета треба да демонстрирају сами ловци.
Пропозиције и детаљи у вези с такмичењем постављене су на сајту Ловачког савеза Војводине.
Фестивал спорта "Џим Фест", биће одржан десети пут на Међународним сајмовима "Лорист" на Новосадском сајму.
Од 2. до 6. октобра најуспешнији спортски клубови у Новом Саду промовисаће различите спортске активности. На бини у Хали 4 спортисти свих узраста представиће фитнес, спортски аеробик, плес, гимнастику, џудо, карате, аикидо,,кик бокс, фул контакт, бокс, мачевање...
"Џим Фест" подржава Управа за спорт и омладину града Новог Сада.

Сајам хортиkултуре

Изложба баштенског и саксијског цвећа, садница воћа, листопадног и зимзеленог дрвећа, травнатих подлога, садница украсног жбуња главна су обележја 20. међународног Сајма хортикултуре. Посетиоци ће имати прилике да се упознају са предлозима за аранжирање цвећа, као и решењима за пејзажну и хортикултуралну архитектуру.

Међународни сајам екологије Еко свет

Сајму "Еко-свет" на Новосадском сајму је јединствена прилика да на једном месту буду представљене савремене технологије, еколошки стандарди и иновативности, које ће унапредити однос према заштити животне средине.
Међународни сајам туризма од 3. до 6. октобра
Сајам туризма у Новом Саду, место је које промовише бање и климатске центре у земљи, зимску туристичку понуду и земље и региона, али и новогодишње аранжмане. Активно учешће на сајму имају и туристичке организације градова и општина, манифестације које организују, али и струковна окупљања намењена посленицима у туризму и угоститељству.
На Сајму туризма и ове године биће представљена понуда великог броја туристичких центара и организација, а обележиће га Годишњи скуп туристичке индустрије Србије, на којем ће, у четвртак, 3. октобра, учествовати представници најзначајнијих институција и организација у нашој земљи.

Оцењивање квалитета производа

На Међународним јесењим сајмовима – сајмовима "Лорист" и Туризам, планирана су оцењивања квалитета производа, кад ће Комисија вредновати опрему за лов и риболов, опрему за хотелијерство и угоститељство, експонате на Сајму "Еко-свет", пекарско-посластичарске производе, као и свеже воће, поврће и стоно грожђе.
На Сајму туризма биће оцењен квалитет хотелско-угоститељских објеката и услуга.
У току је пријављивање учесника, док ће узорци бити вредновани пре почетка и током сајмова. По завршетку оцењивања у свакој робној групи, најбољима се додељују признања на свечаностима у Конгресном центру Новосадског сајма.
Признања "Добар дизајн" – Повељу, Велику награду и Награду, Новосадски сајам ће доделити у сарадњи са Привредном комором Војводине.
Сва оцењивања су регулисана правилницима, а комисије стручњака, које чине угледни професори с факултета и института у Србији и иностранству, окупља и ангажује Новосадски сајам.

Међународни сајам коњарства од 3 до 6. октобра

Међународни сајам коњарства и серсана један је од најзначајнијих догађаја за афирмацију коњарства и коњичког спорта у региону, што потврђује учешће излагача из Босне и Херцеговине, Бугарске, Црне Горе, Хрватске, Македоније, Мађарске, Републике Српске и Словеније, као и посета која из неколико европских земаља.
На Сајму коњарства и серсана атрактивна ће бити изложба више од 130 врхунских коња из Бугарске, Словеније, Хрватске, Македоније, Словачке, Црне Горе и Србије. Одржаће се три међунардона коњичка такмичења, биће организована аукција коња по расама, као и приказ терапијског јахања, уз изузетно атрактивне и забавне програме и за децу.
Поред такмичења у вожњи запрега, препонском и дресурном јахању, за посетиоце Сајма коњарства биће уприличена и Ревија запрега. Представљање двопрега и четворопрега, биће одржано у суботу, 5.октобра.
У Зеленој арени, односно на Мањежу Новосадског сајма од 15 часова посетиоцима ће бити представљени одгајивачи, коњи, каои успеси постигнути на фијакеријадама између два сајма. Присутни ће имати прилику да уживају у лепоти и снази липицанера, као и спретности умешних возача.
Радно време свих сајмова је од 10 до 19 часова.
                                                                                              Избор: Кућа добрих вести/Новосадски сајам


Последњи пут измењено понедељак, 30 септембар 2013 23:32
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија