Кућа Добрих Вести

Login

Пословање у облаку

Оцените овај чланак
(6 гласова)

oblakБЕОГРАД - Привредна комора Србије и Мајкрософт Србија представили су предности коришћења нове технологије „пословања у облаку“, која малим и средњим предузећима може да олакша свакодневни рад.

Рачунарски модел пословања у облаку је флексибилан, а приступ рачунарским ресурсима не зависи од локалције. „Облак“ омогућава да бизнис не буде везан за канцеларију, већ да може да се обавља у сваком месту, али и да се плаћа само за оно што се користи.

У излагању на тему „Трансформишите своје пословање применом нових технологија“ одржаном протекле седмице у ПКС, представник Мајкрософта Синиша Перовић представио је нови производ „метро стајл дизајн“ који помаже да „садржај дође у први план“.

Уз примену овог производа, по Перовићевим речима, корисник неће морати да стално изнова учи софтвер, већ ће моћи да конзумира информације.

Перовић је представницима срспких малих и средњих предузећа предочио предности коришћења легалних софтвера и искуств у коришћењу Windows 8 уређаја и апликација. „Претходна година била је једна од најзначајнијих у историји „Мајкрософта“, јер је представљено на десетине нових производа а компанија се трансформисала“, рекао је Перовић. До тада оријентисан првенствено на израду рачунарских платформи, „Мајкрософт“ постаје компанија оријентисана ка крајњем кориснику.Претворите пословни процес у модерну апликацију, поручио је Перовић.

Та технологија јесте у назадрживом налету на глобалном тржишту, али у ери територијално ограничених јурисдикција, нерешена законска питања представљају неку врсту ограничења.

У таквој ситуацији се јављају проблеми у областима заштите података, сигурности података, поверљивости информација, заштите интелектуалне својине, регулисања права приступа подацима од стране органа спровођења закона, заштиту корисника од немара провајдера, питања подизвођача услуга који не пружају исти ниво гаранција који је предвиђен уговором....

Велика конференција о пословању у облаку у Загребу 17. октобра

Велика конференција о модерном интернет пословању у облаку одржаће се у загребачком Hypo центру 17. Октобра.

Врхунским предавачима конференције придружио се и први човек продаје за целу Европу, Блиски исток и Африку, америчке компаније Box.com, суоснивач и председник Управе највеће софтверске компаније и једне од десет највећих компанија југоисточне европе - IN2.

На конференцији ће бити присутно више од 300 учесника, а већ је направљена листа најбољих говорника – успешних предузетника, инвеститора и менаџера који долазе из Данске, Енглеске, Словеније и Хрватске.

                                                                                                               Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 01 октобар 2013 22:08
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија