Logo
Одштампајте ову страницу

У припреми нови закон о улагањима – најављена „сеча“ прописа

Оцените овај чланак
(3 гласова)

ulaganjaaaaБЕОГРАД - Нови модеран закон о улагањима, који ће дати једнак третман страним и домаћим инвеститорима у Србији, је у припреми.

 

Тај закон предвиђа увођење јединственог шалтера и до детаља разрађен систем поједностављивања компликованих ствари, као и реализацију концепта "канцеларије за брзе одговоре", рекао је координатор Економског савета СНС Миленко Џелетовић гостујући у недељу, 13. октобра, на Првој телевизији.

„Закон предвиђа праву сечу компликованих административних процедура - нагласио је он додајући да Србија мора да побољша инвестициони амбијент, с обзиром да се у 2014. у Европи и свету назиру знаци економског опоравка.

Од почетка наредне године једноставније добијање дозвола за улагања у Србији

Министар енергетике Зорана Михајловић изјавила је јуче, првог дана Економског самита који се одржава у Србији, у организацији ТГИ групе, да је циљ да се почетком следеће године поједноставе процедуре за добијање дозвола за улагања у нашој земљи,  али да није сасвим сигурна да ће то успети да се уради у тако кратком року, јер постоје одређени отпори, као и незнање и недовољно искуство.
Она је додала да су за почетак идентификоване све могуће дозволе које постоје, и као пример навела да за изградњу малих хидроелектрана званично треба 27 дозвола, а незванично око 90.
Министарка је казала да је поједностављење тог процеса посао целе владе, и да је план да се оснује канцеларија за брзе одговоре.
Михајловић је објаснила да је циљ да се дозволе издају на једном месту, у најкраћем року и да их буде до пет.

Поверење и сигурност – најважнији инвеститорима

Председник Савета страних инвеститора Фредерик Коен је на Економском самиту Србије посвећеном стварању нове визије економске будућности земље, истакао да ће страни инвеститори остати поуздан партнер влади у обезбеђивању продуктивног и стабилног привредног окружења у Србији.
Инвеститори морају да имају поверења у земљу у коју улажу и морају да знају да може да се напредује", рекао је Коен. Он је додао да инвеститори желе да обезбеде дугорочан бизнис, за шта је неопходна стабилна инвестициона клима.
Он је најавио да ће до краја месеца бити објављена бела књига где ће бити поновљене све ове препоруке.

                                                                                                              Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 15 октобар 2013 14:47
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015