Logo
Одштампајте ову страницу

Инвестициона конференција Belgrade Venture Forum у новембру

Оцените овај чланак
(5 гласова)

bgvfsevenБЕОГРАД - Други по реду Belgrade Venture Forum (BgVF), највећи регионални инвестициони скуп, одржаће се ове године од 19. до 20. новембра у београдском хотелу Метропол Палас (Metropol Palace Belgrade).

Форум је посвећен финансирању иновативних стартапа (startup) малих и средњих предузећа и развоју предузетништва, који организује Seven (Serbian Venture Network).
За време Belgrade Venture Foruma, у нашој престоници ће боравити више од 30 домаћих и страних инвеститора, који долазе из свих крајева света, од Израела до САД, са укупним инвестиционим портфолиом од преко две милијарде евра, који улажу у свим фазама развоја, од идеје до већ успешне компаније.

Биће присутни фондови који инвестирају у све фазе развоја компанија - од великих фондова попут Intel Capital (инвестиционе јединице произвођача чипова Интел), затим EBRD Venture Capital Facility, до оних фондова и организација које се баве инвестирањем и подршком за za seed, стартап и ране фазе развоја, попут Мета Групе (Meta Group), Founders Institute, Xevin Investments, CleanTechTure, World Entrepreneurship Forum, Eleven i LauncHub akceleratora.

На конференцијском делу форума, више од 40 говорника, међу којима су и Владимир Дефранчески, Бајбарс Алтунтас  (Baybars Altuntas), Џастин Вилкокс (Justin Wilcox) и други најинспиративнији предавачи из Европе и САД, одржаће предавања и учествоваће на панелима који покривају теме о стартап трендовима, проналажењу инвеститора, најновијим методологијама развоја пословања, женама као стартап предузетницама, образовном систему и превођењу истраживања у комерцијалне технологије.
Отворене пријаве за такмичење компанија
Поред конференцијског дела, Belgrade Venture Forum организује и стартап такмичење где ће оснивачи имати јединствену прилику да представе (pitch) своје пројекте инвеститорима и да евентуално дођу до њихове финансијске, или друге врсте подршке.
Очекује се више од 100 пријава на конкурс за такмичење иновативних компанија.
Све компаније и тимови који се пријаве до 4. новембра биће оцењене од стране независног инвестиционог жирија, а за представнике 40 најбољих компанија које буду изабране да се такмиче, присуство Belgrade Venture Forumu биће потпуно бесплатно и биће обезбеђене награде.
Пријаве су отворене за компаније из области ICT, природних наука и чистих технологија. Предузетници који желе да добију прилику да се директно представе инвеститорима и омогуће својој компанији да се на овај начин развија, могу да се пријаве на Такмичење компанија BgVF2013.
Више о самом догађају можете пронаћи на званичном САЈТУ, на коме се налази списак најављених говорника као и пријаве за стартап такмичење.
Serbian Venture Network одлучила се за организацију Форума на основу стратешког опредељења да учествује у процесима развоја српског и регионалног система за подршку предузетништву и стартап култури, као и због велике потребе пословне заједнице за организацијом оваквог пословног скупа.

Међу учесницима прошлогодишњег, првог Београдског венчер форума, могли су се чути и следећи коментари: "Ако сте у предузетништву, BgVF је догађај на коме морате да будете. Велика прилика да се ухвати корак са светом. То је “must be” место за умрежавање и повезивање, ако сте озбиљни о томе ста радите", сматра Вујадин Дивјак из компаније Fliibu LLC.
"Када тражимо пројекте и компаније да уложимо, пре свега, ми тражимо јаке људе и тимове, оне који су спремни да истражују. За нас је важно да је пројекат оригиналан и да има потенцијал да се развије. Ми инвестирамо 500 милиона долара у 150 пројеката годишње, и имамо шест партнера који траже пројекте у Централној и Источној Европи", изјавио је Клаус Конрад - инвестициони директор компаније Intel Capital.

 

Извор: Кућа добрих вести/BgVF


Последњи пут измењено среда, 23 октобар 2013 09:15
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Најновије од Агнеза Трпковски

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015