Кућа Добрих Вести

Login

On-line курс предузетништва

Оцените овај чланак
(4 гласова)

BmsБЕОГРАД - Досадило ти је читање огласа за посао? Не можеш да нађеш посао у струци? У фирми у којој радиш не можеш да напредујеш? Желиш више слободе и одговорности у свом животу? Имаш идеје и иницијативу, али немаш подршку и плашиш се неуспеха?

Програм Бизнис младих Србије (БМС) који реализује Смарт колектив у партнерству са Ерсте Банком  понудио је бесплатну on line платформу за учење о предузетништву која би могла да буде одскочна даска за покретање сопственог посла. Уз помоћ ове платформе могуће је учење од куће, у време које одговара полазнику курса.

Пријављивање је отворено до 3. новембра. На курс ће моћи да се пријаве млади од 18 до 35 година са пребивалиштем на територији Републике Србије.

Потребно је попунити оn lilne формулар на www.biznismladihsrbije.org/prijava након чега се добија мејл обавештење о наредним корацима.

Током курса ће полазници моћи да открију који бизнис је најбољи ѕа њих, како да дефинишу своје производе и услуге, ко су купци и корисници, како анализирати пословно окружење, шта је потребно за покретање и вођење бизниса и колико ће то да кошта.

Курс је бесплатан

Бесплатна on line платформа за учење о предузетништву биће активна од 5. до 12. новембра.

Курс је подељен у пет целина које се састоје од теоријских текстова, вежби и тестова.

На крају сваке целине је тест  за проверу знања.

Непходно је да се реши сваки тест, како би се прешло на следећу целину. Тест служи искључиво да се провери  у којој мери је полазник разумео садржај.

Предност овог курса је што ће полазници моћи самостално ћеш организовати своје време: моћи ћеш да читаш и решаваш задатке онлико колико ти одговара и кад ти одговара током дана, у периоду од 5. до 12. новембра.

Садржај курса помоћи ће развијање пословне идеје.

Сви кандидати који заврше оn-line kурс предузетништва имаће предност у добијања других врста подршке БМС програма.

Више о програму Бизнис младих Србије можете погледати ОВДЕ.

Све услуге  БМС програма су, иначе, бесплатне.

Широка подршка програму

Програм има дугогодишњу финансијску подршку Министарства омладине и спорта, а током 2012/13 финансијски га је подржавао и УСАИД Пројекат одрживог локалног развоја.

Велику подршку  пружају и Форум пословних лидера, прва мрежа друштвено одговорних компанија у Србији, као и Тим за социјалну инклузију и смањење сиромаштва.

Бизнис ментори, волонтерски помажу младим предузетницима, чинећи њихове прве предузетничке кораке сигурнијим и водећи их ка успеху.

Ова методологија свеобухватне подршке предузетништву младих развијена је по угледу на методологију престижне међународне мреже The Prince’s Youth Business International (www.youthbusiness.org). Мрежом председава Принц од Велса, а чине је програми из више од 40 земаља широм света.

Смарт колектив

Смарт колектив је независна, непрофитна организација чији је рад усмерен на три стратешке области:

-   Друштвено одговорно пословање – Смарт CSR

-   Meђусекторска партнерства – Смарт партнерства

-   Социјалне комуникације – Смарт комуникације

Смарт Колектив је посвећен промовисању и успостављању праксе друштвено одговорног пословања, развоју социјалних комуникација, као и проналажењу иновативних перспектива за одрживи развој грађанског друштва кроз повезивање различитих друштвених актера.

                                                                                     Извор: Кућа добрих вести/Бизнис младих Србије

 


Последњи пут измењено субота, 26 октобар 2013 14:26
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија