Кућа Добрих Вести

Login

Пословна анкета УСАИД пројекта за боље услове пословања

Оцените овај чланак
(4 гласова)

usaiddddБЕОГРАД -  Пословна анкета УСАИД пројекта за боље услове пословања, која садржи налазе анкетираних 1.000 предузећа, биће представљена данас у Привредној комори Србије.

Анкета показује у којим областима је остварен напредак, као и препреке које и даље постоје у погледу конкурентности и привредног раста у Србији.
Први налази анкете, која је спроведена уз подршку Привредне коморе Србијесу показали да инспекцијски надзор у Србији привредницима представља мање оптерећење него раније и да је корупција мањи проблем.
Привреда и даље сматра да дуготрајне административне процедуре и високе каматне стопе негативно утичу на пословно окружење у Србији.
Уводна обраћања припремили су Жељко Сертић, председник Привредне коморе Србије, Саша Радуловић, министар привреде и Мајкл Д. Кирби, амбасадор САД у Београду. Резултате анкете представиће Џо Лаутер, директор УСАИД Пројекта за боље услове пословања и Предраг Курчубић, медија директор ИПСОС-а.

Панел дискусија: Како стимулисати одржив раст приватног сектора

Планирана је и панел дискусија – „Одговор на анкету: Како стимулисати одрживи раст приватног сектора”. У дискусији учествују Саша Радуловић, министар привреде, Ана Брнабић, члан УО НАЛЕД-а Милан Петровић, председник Српске асоцијације менаџера и Васа Лекић, директор Фудленд"-а (Foodland).
Студија УСАИД Пројекта за боље услове пословања пружа потребне информације свим државним органима, пословним удружењима и међународним донаторским организацијама, а бави се и ставовима привредника о отварању нових радних места, инспекцијском надзору, издавању грађевинских дозвола, корупцији, приступу изворима финансирања и административним оптерећењима.
Догађај почиње у 11 сати у Привредној комори Србије, Ресавска 15.

                                                                                                               Извор: Кућа добрих вести/ПКС


Последњи пут измењено среда, 13 новембар 2013 08:39
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија