Кућа Добрих Вести

Login

Одабрано 40 најперспективнијих пројеката у региону

Оцените овај чланак
(6 гласова)

bgvfБЕОГРАД -  За учешће на највећем инвестиционом форуму на Балкану Belgrade Venture Forum (BgVF), који ће се одржати у Београду у хотелу Метропол Палас (Metropol Palace) 19. и 20. новембра, од преко 130 пријављених, већином, стартап (start up) пројеката, стручни жири је одабрао 40 најперспективнијих из целог региона.


То су пројекти следећих компанија:  Advanced Security Technologies, AEDES COOP из Београда, новосадски AlfaNum d.o.o., затим Applikacije,  Arcturus, београдске ArtMediaGroup (за чији је назив производа "НЕВИДЉИВИ ЗВУЧНИЦИ" – идеју дала и због тога је “одговорна кума” Агнеза Трпковски из Куће добрих вести), затим Augeo Consumer Communications, Biofor System, београдски COPRIX media, DIGITALNE TEHNOLOGIJE d.o.o., Ebloo, Elastyc-net d.o.o., Festomat, Inc., Fliiby, Infora Research Group, Innovative Energy Solutions, ION Solutions, IT TV Produkcija, Kreativni odjel d.o.o., LiveViewStudio, Make Bulgaria ltd., MediaWorks d.o.o., Mobi-Kupon, Morena inzenjering, NumberPicture Ltd., Plum Mark doo, PRO-BIT PRO.4 d.o.o., Rezervoar Doo, Satwork d.o.o. Banja Luka, Spinwise, Startup tim sa projekta III45017 (Tehnol. metalurski fakultet), Strawberry energy из Београда, SunX doo, Telecardio, TestingAgents, TruckTrack, новосадски Yanado и ZESIUM mobile. Више података можете видети на следећем ЛИНКУ BgVF у одељку Pitching Competition.
Свим одабраним компанијама Кућа добрих вести, као поносни медијски партнер овог великог инвестиционог скупа, на који долазе водећи инвеститори из Европе и света, са портфолиом вредним више милијарди евра, жели пуно успеха у представљању одабраних идеја.

Критеријуми за одабир најперспективнијих идеја

Стручни жири се определио за пројекте горе наведених компанија, на основу више критеријума, међу којима су најважнији били – потенцијал саме пословне идеје, затим стручност тима који ће ту идеју реализовати, као и њихова спремност да добију жељену инвестицију.
За одлучивање међу толико пристиглих идејних пројеката, већином стартаапова, важни су  били, према речима организатора BgVF-a, и други параметри као што је иновативност и сама технологија производа, затим компетитивне предности над конкурентима, у шта спада и конкурентска предност у области заштите интелектуалне својине (пословна тајна, ауторско право, жиг, патент, и друго), као и потенцијални тржишни канали, јаки партнери и слично. Наравно, ту је веома важну улогу имао и сам квалитет презентације.
Најбољим стартапима организатори Belgrade Venture Foruma обезбедили су и награде, од којих ће за најбољу презентацију (pitch) StartLabs доделити 1.000 евра, а међу осталим наградама су и улазак у програм СтартЛабс-а, затим аранжман на екслузивној инвеститорској мрежи Investor Network Placepro, као и пружање менторских и консултантских услуга.
Основна идеја и циљ Белгрејд венчер форума је да помогне регионалним предузетницима са добрим идејама да их представе потенцијалним инвеститорима из целог света.
Belgrade Venture Forum  организовао је SEVEN – Serbia Venture Network , у сарадњи са партнерима о којима више можете видети на следећем ЛИНКУ.Serbia Venture Network
На Belgrade Venture Forumu се, према речима организатора, очекује присуство више од 400 људи: предузетника, инвеститора, представника пословне заједнице, владиних и невладиних институција, медија и других заинтересованих.
У конференцијском делу Форума, између осталог, биће заступљене и теме о женама у предузетништву, затим о страним инвестицијама, корпоративном инвестирању, новим технологијама, као и о повезивању универзитетских институција и предузетничких компанија.
Истовремено са конференцијом, која ће бити одржана у репрезентативном здању култног београдског хотела Метропол, одржаваће се у суседним салама презентације одабраних 40 пројеката потенцијалним инвеститорима који су спремни да за пројекте које одаберу инвестирају од 10.000 до неколико милиона евра по компанији.
Предвиђено је и представљање добрих примера успешних пракси из европских региона, попут Баскије и Фландрије.
Најављено је да ће “Belgrade Venture Forum” отворити министар привреде Саша Радуловић, а учесницима ће се обратити и државни секретар у Министарству за спољну и унутрашњу трговину Стефан Лазаревић.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 14 новембар 2013 15:57
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија