Кућа Добрих Вести

Login

Међународна конференција Београдске берзе

Оцените овај чланак
(3 гласова)

berzaaaaaБЕОГРАД - Традиционална 12. Међународна конференција Београдске берзе одржаће се сутра у београдском хотелу Хајат.

Светска економија је и даље у зони слабог раста и високе несигурности инвеститора. Кредитна активност банака је на ниском нивоу. Еврозона нарочито трпи последице свих ових процеса, а посебно њена ,,периферија''.

Стопа незапослености расте као и социјални притисци, што даље само успорава спровођење радикалних и преко потребних реформи. Последња деценија је била узбудљива вожња тобоганом, посебно за берзе на Балкану. Ефекти економске кризе су евидентни и упорни.

Циљ је да се регион учини атрактивнијим и приближи инвеститорима.

Одговори на ова и друга актуелна питања о квалитету и дометима најављених реформи, као и неискоришћеним могућностима финансијског тржишта у циљу стварања ефикасније тржишне привреде, решавању проблема реформе пензионог система, биће речи на предстојећој 12. Међународној конференцији Београдске берзе, под називом UPGRADE IN BELGRADE 2013. Конференција ће се одржати у београдском хотелу Хајат, 19. новембра ове године. Очекује се око 200 учесника.

Инвеститорска конференција

Упоредо са 12. Међународном конференцијом биће одржана и Трећа регионална инвеститорска конференција Београдске берзе.

 На њој ће менаџери најбољих листираних компанија из Бугарске, Румуније, Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније и Србије имати прилику да кроз индивидуалне разговоре упознају кључне инеститоре из региона и развијених тржишних привреда са пословањем својих компанија.

Успех досадашњих инвеститорских конференција Београдске берзе потврђује и значајан одзив компанија из региона и инвеститора на глобалном нивоу, који су већ потврдили своје учешће на овом догађају.

Посебну пажњу привлачи и чињеница да ће, ове године, по први пут, у суорганизацији инвеститорске конференције учествовати и једно од водећих инвестиционих друштава у Централној Европи – Wood & Company.

                                                                                                               Извор: Кућа добрих вести/ПКС


Последњи пут измењено недеља, 17 новембар 2013 21:29
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија