Кућа Добрих Вести

Login

Сајам етно хране и пића

Оцените овај чланак
(7 гласова)

etnooooБЕОГРАД - Сајам етно хране и пића, највећа смотра произвођача традиционалних производа намењених тржишту у Србији и у региону Југоисточне Европе, oдржаће се од 26. до 29. новембра 2013. године на Београдском сајму.

Сајам на коме учествује више од 300 произвођача са преко 1500 различитих производа отвориће министар пољопривреде Драган Гламочић.

Представник Министарства пољопривреде, Бранислав Ракетић, рекао је на конференцији за новинаре, најављујући сајам, да је министарство, чињеницом да ће ове године финансирати ту манифестацију, потврдило намеру да својим активностима подржи производњу традиционалних производа.

Он је додао да је циљ да се утиче на заштиту рецептура и географско порекло производа како би се спречило плагирање.

Према његовим речима, сајам ће бити прилика да се размене искуства учесника, као и да се подигне обим производње различитих врста производа.

Председник Савета Сајма хране и пића, Гаврило Веселиновић, рекао да ће на овогодишњем сајму бити за шест одсто више излагача и 40 одсто више производа него прошле године.

На сајму ће, поред традиционалних производа, бити представљени различити произвођачи из више региона и регионаних привредних комора, као и традиционални производи из Индије, међу којима су чајеви, кафа, различити зачини.

Амбасадорка Индије у Србији, Нариндер Чаухан, рекла је да је циљ да Србија и Индија које имају добре историјске, обнове и трговинске односе, како би се што више индијских производа нашло на српском тржишту и отворило што више индијских ресторана.

Под покровитељстом Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и под слоганом „Утемељење робне марке етно производа“ на Сајму етно хране и пића представиће се произвођачи на збирним штандовима привредних комора, задружних савеза, градских и општинских управа и појединачно, произвођачи опреме за производњу, сервирање и паковање традиционалних производа.

 

У излагачком делу учествује више од 300 произвођача са преко 1500 различитих производа, хране и пића карактеристичних за ужа географска подручја, која се праве по посебној рецептури у ограниченој количини за тржиште.
У ревијалном делу представљају се специфична традиционална јела и пића. На сајму се представљају и произвођачи опреме за производњу и чување етно хране и пића и акредитоване лабораторије за тестирање квалитета хране.

Као и претходних година, у оквиру Сајма етно хране и пића биће организован богат стручни и пратећи програм, а биће по традицији представљени и произвођачи из региона и победници локалних такмичења у припремању специјалитета. На штандовима и у етно – дворишту биће организоване промоције региона и производа.
Сајам ће додатно бити обогаћен изложбом рукотворина, а последњег дана и ревијом торти у организацији часописа „Практика“.

Детаљније можете видети на www.etnohip.rs

Радно време сајма је од 10 до 19 часова, док ће последњег дана, 29. новембра, манифестација за посетиоце бити отворена од 10 до 17 часова.Цена улазнице на сајам је 250 динара, а паркинга 100 динара по сату.
За пословне посетиоце улаз је бесплатан, уз попуњавање регистрационог листа или визит карту.
                                                                                                 Извор: Кућа добрих вести/Београдски сајам


Последњи пут измењено уторак, 26 новембар 2013 01:52
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија