Кућа Добрих Вести

Login

Сајам предузетништва „Повежи се“ на Београдском сајму

Оцените овај чланак
(4 гласова)

biynisbayaaaaaБЕОГРАД - Међународни сајмови предузетништва „Бизнис база“ и Сајам локалних самоуправа почињу данас и трајаће до 29. новембра.

Сајам предузетништва, који се одржава под слоганом „Повежи се“ отвориће министар регионалног развоја и локалне самоуправе Игор Мировић.
Осим министра Мировића, на свечаном отварању ће говорити и директор Националне агенције за регионални развој Милош Игњатовић.
„Бизнис база“ је место на коме се предузетници сусрећу са другим предузетницима, пословним партнерима, удружењима, институцијама релевантним за пословање МСП сектора, локалним самоуправама, регионалним развојним агенцијама, научно-образованим институцијама и међународним институцијама.

Главни организатори сајма су Национална агенција за регионални развој у сарадњи са ресорним министарством и другим партнерским институцијама и организацијама.

 

На "Бизнис бази" пrедставиће се више од 300 домаћих и иностраних малих привредника и предузетника, који ће промовисати своје производе и услуге.

 

Промотер овогодишњег сајма је млади научник, Милош Станковић.

 

Разноврстан програм већ првог дана

Већ први дан доноси разноврстан програм, па тако Европска мрежа предузетништва организује Међународне пословне сусрете, а Привредна комора Београда, пленарни део сусрета домаћих компанија и делегације Нигерије.
Биће организовавана и додела признања најуспешнијим предузетницама по регионима, невладина организација „Енека“ представиће свој пројекат „Покрени се за посао“, а своју презентацију имаће и Пореска управа Србије на тему сопственог реформисања и модернизације.
Представиће се и разне регионалне развојне агенције, међу којима је и агенција Златибор, која ће имати своју презентацију ICT и трансфер знања и пољопривреди као и Регионална агенција за економски развој Шумадија и Поморавља – презентација пројекта „Next“.
Национална агенција за регионални развој на свом штанду организује и доделу сертификата пружалаца услуга за подршку у пословању.

Представљање портала „Предузетник“

Студентска организација ESTIEM са Факултета организационих наука организује предавање на тему „Предузетништво младих кроз Академију модерног менаџмента“, а Факултет за менаџмент малих и средњих предузећа „Високообразовне институције у служби развоја Србије“.
При крају дана биће представљен портал „Предузетник“.

Сва предавања, догађаји и презентације одржавају се у „зеленој“, „плавој“ и „црвеној“ сали а ако неко жели да присуствује, може о програму и сатници да се информише на самом штанду НАРР-а.

Ако сте у прилици, требало би да посетите „Бизнис базу“.

Овај сајам вам може омогућити да прикупите неопходне информације за освајање тржишта, остварите нове пословне контакте, обновите или побољшате постојеће, осигурате Вашем предузећу или радњи стабилнију позицију на тржишту, повећате обим пословања и равноправно учествујете у међународним пословним активностима.
У исто време ове године се одржава и Сајам локалних самоуправа који је изузетна прилика за представљање активности, ресурса и потенцијала општина, градова и региона Србије и Југоисточне Европе. Истовремено, овај сајам је и прилика да се са могућностима различитих градова и региона упознају потенцијални партнери – компаније, инвеститори и донатори. Теме значајне за развој локалних самоуправа у Србији и успостављање сарадње наших и локалних самоуправа из региона и Европе обрађује се на тематски организованим округлим столовима.

                                                                                                               Извор:Кућа добрих вести/НАРР


Последњи пут измењено среда, 27 новембар 2013 09:59
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија