Кућа Добрих Вести

Login

Tраг: Подржани "септембарски" пројекти активних заједница

Оцените овај чланак
(4 гласова)

zajedniceeeeeБЕОГРАД - У септембарској рунди одлучивања „Траг фондација“ , у оквиру стално отвореног конкурса за пријаву активних заједница на локалу, подржала је пројекте 24 организације цивилног друштва и неформалних група из Србије, у укупном износу од 8,33 милиона динара.

Програм Активних заједница подразумева да се грађани окупљени у удружења или у неформалне групе покрену око реализације неке заједничке идеје или иницијативе од значаја за локалну заједницу у којој живе. Битно је да се види жеља за волонтерским радом и да се покрену локални ресурси.

Награђена бројна удружења која се боре за добробит своје заједнице

Организације код фондације „Траг“ конкуришу са својим пројектом да би добили средства за реализацију своје иницијативе у њиховом месту, а „Траг“ затим по одређеним критеријумима бира најбоље.
Подршку су у овом кругу конкурса добиле следеће организације: АWО – Мултиетнички центар за младе, Бујановац, удружење грађана “Нада”, Мионица, Музичко друштво “Musica Viva”, Сомбор, неформална група “Осмех и вук”, Лесковац, Удружење жена села Потпећа, село Потпећ, Ужице, неформална група жена из Вакупа “За бољи живот”, село Вакуп, Алексинац, удружење хранитеља и старатеља “Цврчак”, Топола.
Међу организацијама које су препознате као значајне у залагању за активније заједнице су и удружење домаћина, предузетника и уметника “Весник”, Косјерић, неформална група МБС, Чачак, удружење за развој културе и спорта код деце и омладине “Плаy Гроунд”, Чачак, неформална група “Млади за Калуђерицу”, Калуђерица, Београд, удружење за развој духа и тела деце и младих “МУЊА”, Лесковац, неформална група “Актив жена Бован”, село Бован, Алексинац, ромски хуманитарни центар, Бујановац.

Међу награђенима и групе грађана које се боре за очување традиције
Ту су још и неформална група “Калдрма”, Нови Пазар, земунски мали уметнички центар “ЗМУЦ”, Земун, Београд, белоцркванско аматерско позориште БАП, Бела Црква, волонтерски центар, Ниш, Центар за едукацију, истраживање и развој, Београд, Коњички клуб Аранђеловац, одред извиђача “Цар Лазар”, Крушевац, неформална група “Ski & Snowboard”, Мајданпек, неформална група “Мој завичај”, село Копајкошара, Сврљиг и еколошко друштво “Колибри”, село Грејач, Ниш.
Финансијску подршку за програм Активних заједница пружају Америчка агенција за међународни развој (УСАИД), а програм се реализује у партнерству са Институтом за одрживе заједнице (ИСЦ). Подршку за финансирање програма дала је и холандска фондација „Kinderperspectief“.
“Tраг” је домаћа фондација, која подстиче људе да се активно укључе у побољшање живота у местима у којима живе. Ми верујемо да су и мале промене на боље важне и да свако може да им допринесе. Зато помажемо људима који желе да помогну сами себи нудећи им могућност да дођу до средстава и знања која им могу олакшати решавање проблема у њиховом месту.
Конкурс „Активне заједнице“ је отворен током целе године. Следећи круг одлучивања добитника средства за тај пројекат ће бити реализован у фебруару.
                                                                                                Извор: Кућа добрих вести/Траг фондација


Последњи пут измењено петак, 29 новембар 2013 08:30
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија