Кућа Добрих Вести

Login

Одговорно предузетништво: властити бизнис у шест лекција

Оцените овај чланак
(4 гласова)

PREDUZETNISБЕОГРАД. - Пројекат „Social Business“ позива све заинтересоване студенте, постдипломце, младе људе и све друге који имају визију, идеју и план за покретање социјалног предузећа, да се пријаве на „Social Business“ академију. 

На тој академији имаће прилике да од 28. фебруара до 14. марта стекну потребна знања која ће им помоћи при изради и реализацији свог бизнис плана и покретању предузећа, саопштила је студентска организација AIESEC.

Академија се састоји из шест интерактивних радионица и завршне конференције, а учесници ће овом приликом научити више о појму друштвеног предузетништва и стећи знања у областима писања бизнис плана, маркетинга и финансијског менаџмента која ће им користити при покретању сопственог предузећа.

Најбољима новац за покретање сопственог предузећа

Учесници пројекта ће током академије писати и радити на свом бизнис плану са којим ће по завршетку обуке  учествовати у такмичењу за најбољи бизнис план, а најбоља идеја ће бити награђена новчаним средствима за реализацију и покретање предузећа.

Социјално (друштвено) предузетништво је иновативан начин решавања текућих проблема заједнице, као што су економски, образовни, здравствени и еколошки. Социјално предузеће кроз свој рад испуњава одређену социјалну мисију, те тако остварени профит улаже у сврхе,  као што су: запошљавање људи који теже долазе до посла, социјалне и медицинске услуге, образовање, заштита животне средине или културне активности у заједници.

AIESEC у Србији ушао у седму деценију

AIESEC је глобална мрежа студената која развија лидерски потенцијал младих и позитивно утиче на друштво. Присуством у 124 земље, AIESEC представља највећу организацију вођену од стране студената. Својим програмима интернационалних пракси и организовањем едукативних и друштвено одговорних пројеката, AIESEC пружа младима јединствену могућност за лични и професионални развој.

Ова студентска организација у Србији ушла је у седму деценију свога постојања, пошто је лане свечано обележено 60 година постојања AIESEC-a у Србији, о чему више можете прочитати у тексту Куће добрих вести, на који Вас подсећамо.

Пројекат „Social Business“ је део пројекта AIESEC Case Challenge , који представља такмичење за студенте свих факултета у изради студија случаја за компаније које учествују на пројекту, као што су „IDEA“ i „Delhaize“. Пројекат ће 14. марта организовати „ACC GRAD“, односно три конференције у исто време из области маркетинга, финансија и друштвеног предузетништва. Сви који су се пријавили за учествовање на пројекту ће након тога имати прилику да учествују у решавању студија случаја, а победнички тимови ће на крају такмичења освојити праксу у компанији за коју су радили студију случаја.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 20 фебруар 2014 16:19
Надежда Спалевић

Надежда Спалевић, рођена 1961. године у Ариљу, где је завршила гимназију. Филозофски факултет  је завршила у Београду, по звању је дипломирани андрагог. Бави се менаџментом људских ресурса. Интересује је психологија, књижевност, алтернативна медицина која укључује холистички приступ лечењу,  здрав начин исхране и живота и слично.

Опредељење да постане пријатељ и сарадник „Куће добрих вести“ произашло је из вишегодишњег познанства и пријатељства са Агнезом Трпковски.  Такође и лична орјентација „помагати другима“  поклапа се у целости са орјентацијом новина.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија