Кућа Добрих Вести

Login

Истраживање о статусу породичних фирми у Србији

Оцените овај чланак
(3 гласова)

porodicnefirmeeeeeБЕОГРАД – У Србији је започето истраживање о статусу породичних фирми у Србији са циљем да се испита какав им је положај, са каквим препрекама се суочавају и како би држава могла да подстакне њихов развој.

Истраживање о статусу породичних фирми у Србији, које у најразвијенијим земљама остварују више од 50 одсто бруто домаћег производа (БДП), покренуле су компаније Вип мобајл (VIP Mobile) , Chapter 4 Communications Consultinghttp и Pro Educa центар за едукацију у Бања Луци, у сарадњи са Привредном комором Србије.
Истраживање је почетни део пројекта "Вип Породичне фирме - стуб развоја економије Србије".
Циљ овог пројекта је подизање свести јавности, привредника и представника власти на свим нивоима о значају породичних фирми које представљају јак ослонац развоја економије сваке земље.
Из упитника о пословању породичних фирми, који је послат на више од 1.000 и-мејл (e-mail) адреса, сазнаће се какав је положај породичних фирми у Србији, препреке са којима се суочавају у свакодневном раду, начинима на који их њихови власници превазилазе и решавају, плановима за будућност...
Сазнаће, такоше, какву стратегију држава има према овим фирмама и на које начине би додатно могла да помогне развој породичних фирми.
Осим тога, на основу резултата истраживања биће могуће упоредити статус породичних фирми у Србији са земљама региона, али и света, и на основу тога понудити савете за унапређење праксе и иницијатива за развој породичних фирми.

Проблем - непостојање традиције у руковођењу фирмoм

Истраживање спроведено у Републици Српској показује да је две трећине породичних фирми основао садашњи власник, сваку четврту води друга генерација власника, док је само један одсто породичних фирми преживело до треће генерације.
Само у половини породичних фирми је познат наследник, а поверење у спољне менаџере је на веома ниском нивоу.
Све ово указује да ће се и српска привреда ускоро суочити са проблемом трансфера из прве у другу генерацију, који ће створити додатне изазове због непостојања традиције у руковођењу фирмама, наслеђа социјалистичког система, недовољно стручног и менаџерског кадра.
Због тога је додатна вредност истраживања о статусу породичних фирми у нашој земљи у чињеници да ће њихови власници бити детаљније упознати са свим потешкоћама на које ускоро могу наићи у процесу развоја својих комапнија.
Породичне фирме чине један од кључних темеља светске економије.
У најразвијенијим земљама остварују више од 50 одсто БДП-а, стварају више од 60 одсто запослености и отварају 75 одсто нових радних места.
Иако је у индустријским земљама 70 одсто фирми у рукама породица, уједно 70 одсто тих породичних фирми не преживи трансфер из прве у другу генерацију, док 95 одсто породичних фирми не надживи трећу генерацију.
То је често последица недостатка припреме наредних генерација да савладају захтеве проширеног пословања, препознају све јаке стране своје фирме, а слабости отклоне у најбољој мери.
Слична ситуација се може очекивати и са породичним фирмама у Србији, објавила је Про едука.
Више информација о истраживању можете пронаћи на www.porodicnefirme.rs ili kontaktiranjem Chapter 4 agencije na 011/3862-560 ili Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 20 фебруар 2014 17:12
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија