Кућа Добрих Вести

Login

Амбасада Индије – прослава “ITEC 2014” Дана у Београду

Оцените овај чланак
(4 гласова)

indijaaaaaБЕОГРАД – Амбасада Индије сутра ће обележити Дане индијског програма техничко-економске сарадње “ITEC 2014” у част учесника курсева у оквиру овог програма из Србије.

Програм пружа прилику држављанима пријатељских земаља да у Индији похађају курсеве из техничких и стручних области. Овај програм у Србији је почео да се спроводи 2009. године и до сада је у њему учествовало више од 80 полазника из Србије, који су похађали курсеве и обуке у многим различитим дисциплинама укључујући усавршавање енглеског језика и ИТ вештина.
Током године, више од 47 установа у Индији организује 280 краткорочних, средњорочних и дугорочних курсева обуке. Обука је заснована на потражњи на тржишту рада, а изабрани предмети су од интереса земљама учесницама због обуке њихове радне снаге и стицања знања и вештина у различитим областима.
Обука у оквиру ITEC програма пружа полазницима професионално знање али им и помаже да се пррипреме за растући процес светске глобализације.

У реализацију програма Индија уложила више милијарди долара

Од настанка ITEC програма 1964. године, Влада Индије је у његову реализацију уложила више милијарди долара. Током 2013-2014 у земљама партнерима додељено је 8.280 стипендија за учешће на различитим курсевима обуке у Индији.
Полазници ITEC курсева из Србије потичу из различитих радних окружења – од средње и високо рангираних службеника Владе до управника пошта, од виших саветника до референата у владиним службама, од саветника у привредним коморама до банкарских службеника.
Иако су на списку учесника претежно државни службеници, стручњаци из приватног сектора такође чине полазнике ITEC програма.
Дани “ITEC 2014“ одржаће се у хотелу „Хајат“ у Београду, од 11,30 до 13,30 часова.
Иначе, поред ITEC Програма, Влада Индије такође нуди Србији стипендије и програме обуке на пољу културе, са 24 програма доступна за стипендисте из више од 135 земаља као и обуку у области одбране, која укључује обуку на престижном Колеџу Националне одбране у Делхију.
Индијски Дипломатски институт такође организује професионалне курсеве обуке за стране дипломате.

                                                                                                                    Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 20 фебруар 2014 22:21
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија