Кућа Добрих Вести

Login

Представљање пројеката Центра за предузетништво, образовање и развој - CEED у Србији

Оцените овај чланак
(4 гласова)

CEEDddddБЕОГРАД - Центар за предузетништво, образовање и развој (CEED) организује данас догађај којим ће свечано обележити почетак пројеката у Србији.

CEED je тим предузетника посвећених помагању другим предузетницима. CEED je огранак инвестиционе компаније SEAF који подржава клијенте у свакој фази пословног раста и развоја. Он гради заједнице предузетника развијајући средине у којима они послују. 

CEED подржавају људи свих узраста који користе предузетништво да реше неке од проблема наших заједница.  Ова организација је посвећена подстицању културе која вреднује и слави предузетништво , рад са школама и младима да помогне младим људима да остваре свој пуни потенцијал.

Без обзира да ли су вам потребна средства, менторски рад, образовање, или други ресурси, флексибилне , свеобухватне услуге су дизајнирани да помогну у успеху.

Догађај почиње у 18 часова а уводну реч имаће Данијел Пантић из Европске консалтинг групе - European Consulting Group и Јована Савић, CEED менаџер.

На скупу ће бити речи о подршци развоју предузетништва у Србији, интернационализацји малих и средњих предузећа а о томе ће говорити Ана Жегарац из Националне агенције за регионални развој.

О приватним инвестицијама у Србији, трендовима и изазовима говориће David Schoch из Српске асоцијације приватног капитала.

Сања Поповић-Пантић из Удружења пословних жена Србије говориће о значају подршке за женска предузећа у Србији.

После ће уследити панел дискусија а затим и презентација CEED програма и активности у Србији. 

Још нешто о CEED

Искуство је показало да предузетници често нису спремни да се носе са брзим пословним растом. Међу најчешћим проблемима су мањак знања и алатки за излазак на нова тржишта и приступ изворима капитала. Предузетницима је такође недостајала веза са другим предузетницима који су већ имали искуства са уласком на регионална и међународна тржишта. "CEED" је настао ради суочавања са овим изазовима путем стварања мреже успешних предузетника који ће пружити менторске услуге предузетницима којима желе да развију своје компаније. "CEED" је изграђен на колегијалном моделу где предузетници деле своја искуства, помажу осталима да савладају препреке , и развијају међусобно поверење чланова мреже.

 "CEED" Србија

"CEED" у Србији постоји од 2009. године. а након потписивања споразума са "SEAF" 2013 године Европска консалтинг група (ЕЦГ) је, са мандатом од пет година, преузела управљање програмом "CEED" Србија, са намером да настави да развија кључне активности овог центра. Европска консалтинг група је међународна консултантска кућа која успешно послује у Београду од свог оснивања у мају 2001. ЕЦГ пружа консултантске услуге широм Југоисточне Европе што омогућава владиним институцијама, бизнису и цивилном друштву израду и имплементацију успешних развојних програма који побољшавају квалитет живота и олакшавају напредак према стандардима Европске уније.

 Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено четвртак, 27 фебруар 2014 00:44
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија