Кућа Добрих Вести

Login

Конференција „е-Туризам 2014“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

komppppppБЕОГРАД - Конференција о примени информационо-комуникационих технологија у турузму под називом „е-Туризам 2014“ која се одржава данас окупиће представнике туристичке привреде и ИКТ сектора, да би заједничким деловањем промовисали велики потенцијал примене интернета и савремених технологија у домаћем туристичко-угоститељском сектору.

Конференција почиње у 9 часова у Привредној комори Србије и отвориће је Жарко Малиновић, саветник председника ПКС, и Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда.

Организатори конференције, Привредна комора Србије, удружење „Србија за младе“ и агенција ТМЦ (Tourism Management and Consulting), имали су у виду да су најуспешније светске туристичке дестинације управо оне које су постале лидери у примени инфомационо-комуникационих технологија.

Предавачи ће на конференцији представити стране примере добре праксе, приказати како се постојећа искуства могу пренети на терен Србије и како се интернет може искористити не само у промоцији угоститељских објеката, него и читаве дестинације, најавила је ПКС.

Велики туристички потенцијал Србије није довољно искоришћен, између осталог и због тога што домаћи туристички кадрови губе трку са савременим достигнућима и нису довољно упознати са предностима и могућностима примене ИКТ у туризму. Конференција је прилика да се представи нови приступ пословању, а посленици јавног и привтног туристичко-угоститељског сектора упознају са алатима и техникама за промоцију и продају услуга.
О коришћењу апликација у промоцији туризма говориће Игор Грмуша из компаније Дегордиан, Вук Симић из компаније Simich Tech Limited на сопственом примеру показаће како се са 100 долара може започети посао, а међу темема конференције биће и пословање модерних туроператера преко друштвених мрежа, интернет маркетинг, дигитални туризам, онлајн усавршавање и друге.
Званичан сајт конференције можете погледати ОВДЕ.
Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 10 мај 2014 00:22
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија