Кућа Добрих Вести

Login

Упознајте овогодишње кандидаткиње за титулу “Жена змај”

Оцените овај чланак
(3 гласова)

zeneeeeeБЕОГРАД - Удружење пословних жена Србије ће, по осми пут, доделити награду „Цвет успеха за жену змаја 2014” најбољим предузетницама у Србији.


У конкуренцији за награду је 27 кандидаткиња из скоро целе земље, а имена награђених добитница биће саопштена на свечаности доделе признања 29. октобра у Београду.


Као и ранијих година, признања ће бити додељена у две основне категорије: „најевропскија женска фирма“ и „најбољи модел запошљавања жена“, као и у једној поткатегорији „самозапошљавање“.


Комисија задржава право да осим у основним категоријама, додели и специјална признања за посебан допринос промоцији женског предузетништва у областима где су постигнути најбољи резултати.


“И ове године имамо прилику да се уверимо у виталност и креативност предузећа која воде жене, било да то чине потпуно самостално или уз подршку и ангажовање осталих чланова породице. Из одабраних пословних профила који су се нашли у конкуренцији за једну од награда „Цвет успеха за жену змаја“, зрачи покретачка снага предузетништва коју не може лако да ослаби и даље недовољно стимулативно пословно окружење за мала и средња предузећа у Србији“, истиче Сања Поповић Пантић, председница Удружења пословних жена Србије.


Бизнис са душом


„Управо то оставља и најјачи утисак након читања о овим инспиративним предузетничким подухватима који су, превасходно захваљујући квалитетима кандидаткиња, прерасли у озбиљна предузећа. Високо развијена друштвена одговорност и брига о томе да се да допринос и широј заједници даје овим причама о нашим „Змајицама“ и дозу дирљивости. „Бизнис са душом“ је заједничка нит која спаја ове успешне жене, а степен испуњености критеријума за главне и специјалне категорије, биће као и обично, одлучујући за доделу признања“, додаје председница Удружења пословних жена Србије.

 

Ово Удружење кроз различите активности већ пуних шеснаест година доприноси развоју женског предузетништва у Србији, а посебно кроз менторске програме, па ће ове године бити додељена и специјална награда за најуспешнији менторски пар.


„Наше искуство је да кроз менторске процесе младе предузетнице буду подржане на најефикаснији и најпродуктивнији начин. Менторке, чланице УПЖ, својим искуством, знањем и идејама помажу младим предузетницама које су на почетку својих каријера и дају им неопходан „ветар у леђа“. У овим турбулентним временима, то је веома важно, нарочито када сте на почетку предузетничке каријере. Кроз менторске програме је препознат потенцијал оваквих активности које поспешују развој женског предузетништва, па их и промовишемо кроз награду „Цвет успеха за жену змаја“, наглашава Оливера Поповић, потпредседница Удружења пословних жена Србије.

 

Све номиноване кандидаткиње биће медијски представљене, као и у специјалној публикацији „Цвет успеха за жену змаја 2014“.

 

Кандидаткиње за Жену Змаја у 2014. години


У ужи избор за титулу Жена Змај ушло је 27 жена, међу којима су, између осталих, Александра Богдановић, власница и директорка "Дечји сајт" доо из Београда (www.decjisajt.rs), Мирјана Цакић, власница производно трговинске радње Кокода из села Лапотинце, власница модног атељеа “Срећа”, власница и директорка Блумен групе Наташа Павловић Бујас, професорка Даница Дракулић, координаторка Удружења пословних жена Суботица, Данијела Божић, власница радње “O!PHILIP” из Краљева, Драгана Јањић, сувласница и директорка компаније “Винарија Алексић” из Врања (www.podrumaleksic.rs), Тања Јевтовић, власница И директорка СТР “МД Продукт Плус” из Чачка, Биљана Јовановић, власница предузећа “Луна” из Пожаревца (www.fashion-luna.com), Марина Лазаревић, сувласница И директорка ,,Mammas Biscuit Factory" (www.mammasbiscuit.rs), Ана Петровић власница и директорка “Travel Boutique” из Београда….


Детаљније о свим кандидаткињама погледајте ОВДЕ.

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено субота, 20 септембар 2014 18:40
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија