A+ A A-

Пословни форум Србија-Јапан

Оцените овај чланак
(3 гласова)

kompanijeeeeeБЕОГРАД – Јапанске компаније желе више да сарађују са Србијом закључак је који се намеће након данашњег састанка привредника Србије и Јапана одржаног у Привредној комори Србије (ПКС).


Пословни форум српских и јапанских привредника је организован поводом посете делегације Јапанске пословне федерације Кејданрен Србији, коју предводи коопредседавајући Комитета за Европу Јошио Сато.


У Србију су дошли предстаници компанија из сектора трговине, индустријске производње, грађевинарства, авио-саобраћаја, банкарства и осигурања, објавила је ПКС.


Унапређење привредне сарадње са Јапаном веома је значајно за српска предузећа јер су јапанске компаније високо конкурентне и примењују најсавременије технологије, истакао је Милетић на отварању пословног форума Србија- Јапан који је организован у ПКС поводом посете делегације јапанске пословне федерације Кејданрен Србији.

 

Вршилац дужности председника ПКС захвалио је народу Јапана на великој подршци и помоћи Србији истакавши да је Јапан један од највећих донатора нашој земљи.


Јошио Сато, копредседавајући Кејданрена - Комитета за Европу казао је да та организација има 13.000 компанија у свом саставу и окупља чак 110.000 индустријских асоцијација. Сваке године посећујемо европске земље у циљу унапређења сарадње Јапана и Европе. Јапан је важан партнер ЕУ и јапански пословни клубови су поздравили почетак званичних преговора о чланству Србије у ЕУ, навео је Сато. Према његовим речима, у европским земљама послује око 26.000 јапанских компанија, а Јапану је за економску сарадњу важна Србија.


Прави тренутак за јачање привредних веза


Амбасадор Јапана у Београду Масафуми Куроки поручио је да је прави тренутак да се појачају привредне везе између Јапана и Србије.


Матеја Миленковић саветник у Агенцији за страна улагања и промоцију извоза (СИЕПА) јапанским привредницима представио је инвестиционе предности Србије, Михаило Весовић, потпредседник ПКС потенцијал српске енергетике, а Жељко Лазовић, помоћник директора ЕПС-а инвестиционе могућности те компаније.


Јапанска пословна федерација Кејданрен је најутицајније јапанско пословно удружење, које заступа интересе највећих јапанских компанија.

 

Циљ посете Србији је упознавање са перспективама српске привреде и могућностима за проширење билатералне економске сарадње две земље.

 

Делегацију Јапанске федерације чине представници компанија из сектора трговине, индустријске производње, грађевинарства, авио саобраћаја, банкарства и осигурања. Потенцијал за сарадњу са Србијом виде у области пољопривреде, ИТ, енергетике и производње ауто компоненти.


Пре пословног форума у ПКС, јапански привредници разговарали су са Александром Вучићем, председником Владе Србије, Жељком Сертићем министром привреде и Јадранком Јоксимовић, министарком без портфеља задужена за евроинтеграције.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 24 септембар 2014 22:39
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани