Кућа Добрих Вести

Login

Сарадња Удружења пословних жена Србије са парламентом

Оцените овај чланак
(1 Глас)

UPZzzzzzБЕОГРАД – Удружење пословних жена Србије (УПЖ) одржало је данас свечану конференцију поводом потписивања „Меморандума о сарадњи са Народном скупштином Републике Србије“ у оквиру пројекта „Предузетнице доприносе развоју економске политике у новом политичком контексту“.


Конференција је одржана у Медија центру.


Значај овог чина је утолико већи што је то први пут у историји парламента да неко удружење жена у предузетништву озваничава сарадњу са највишом законодавном институцијом у земљи. На техничком нивоу, сарадња ће се одвијати између Женске парламентаррне мреже и Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику. Меморандум о сарадњи представља важан основ за будућу сарадњу не само УПЖ Србије, већ и свих других удружења предузетница.


Испред УПЖ Србије документ је потписала Сања Поповић Пантић, а испред парламента др Александра Томић, председница Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику и Марија Обрадовић, председница Одбора за одбрану и унутрашње послове и прва координаторка Женске парламентарне мреже.

udruuuuuu

 

„Овим отварамо врата заинтересованим странама да утичу на законадовну власт у правцу унапређења амбијента за женско предузетништво. Као области од значаја дефинисали смо: увођење родне статистике у предузетништво и праћење индикатора развоја женског предузетништва у Србији, родно буџетирање, организовање јавног слушања на актуелне теме из женског предузетништва, консултативне састанке са надлежним одборима у парламенту и Женском парламентарном мрежом, као и прикупљање мишљења и коментара предузетница на законе у процедури“, истакла је др Сања Поповић Пантић, председница УПЖ Србије.


Председница Одбора за привреду, регионални развој, трговину и туризам и енергетику, др Александра Томић говорила је о раду овог одбора, као и његовој досадашњој подршци женском предузетништу. Марија Обрадовић, председница Одбора за одбрану и унутрашње послове навела је која нова поглавља Меморандум отвара за економију Србије.


Меморандум о сарадњи са Народном скупштином републике Србије је први документ који једно Удружење пословних жена у Србији потписује са надлежним Одборима у парламенту на тему женског предузетништва и представља важан основ за будућу сарадњу не само УПЖ Србије, већ и свих других удружења предузетница.


Током конференције представљени су и резултати на пројекту „Предузетнице доприносе“, као и промовисани филм и публикација о пројекту.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 25 новембар 2014 21:53
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија