Кућа Добрих Вести

Login

НАЛЕД предлаже укидање пет бирократских процедура које задају тешкоће грађанима

Оцените овај чланак
(3 гласова)

naledБЕОГРАД - Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) најавила је да ће надлежним министарствима у фебруару предложити решења за поједностављивање пет бирократских процедура које задају велике муке грађанима.


У саопштењу се прецизира да НАЛЕД ради на поједностављивању уписа деце у вртић, процедуре усвајања деце, остваривања права на дечји додатак и старосну пензију, као и права на накнаду током породиљског одсуства.


Одабране процедуре, осим што погађају велики број грађана, најбоље илуструју узроке због којих је сусрета администрацијом напоран, почев од обавезе подношења обимне папирологије и одласка пред бројне шалтере до несавесног поступања институција и непоштовања рокова за решавање захтева.


"Укидањем две трећине докумената потребних за остваривање права нанакнаду током трудничког боловања доказали смо да је процедуре могуће упростити и учинити ефикаснијим и јефтинијим за грађане.Међутим, нису сви државни органи спремни да бољом контролом реше покушаје злоупотреба и зато се крију иза преобимне документације",казао је члан Управног одбора НАЛЕД-а и генерални директор компаније Бамби Мирослав Милетић.


Поједностављивање процедура у фокусу је антибирократске кампање "Питајте када" коју НАЛЕД од 2012. реализује у сарадњи са Радио-телевизијом Србије и уз подрсшку УСАИД Пројекта за боље услове пословања. Грађани и привредници могу НАЛЕД-у да пријаве проблеме на које наилазе при сусрету са администрацијом и тако утичу на њихово решавање.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 22 јануар 2015 20:42
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија