Logo
Одштампајте ову страницу

Велико признање УПЖ за допринос развоју предузетништва

Оцените овај чланак
(2 гласова)

zenaaaaaБЕОГРАД - Удружење пословних жена Србије освојило је Велико признање „Стваратељи за стољећа“ за допринос развоју предузетништва у Југоисточној Европи за 2014. годину“.


Ово је одлука дванаесточланог међународног независног Комитета за доделу награда и признања, састављеног од експерата за економију, маркетинг, менадџмент и предузетништво из пет земаља у оквиру Пројекта промоције и награђивања најзаслужнијих за развој предузетништва на подручју Југоисточне Европе, објавило је Удружење пословних жена Србије.


Од 340 предложених кандидата из Босне и Херцеговине, Црне Горе, Србије, Хрватске, Косова*, Македоније, Немачке, Словеније и Шведске, 76 је ушло у ужи избор укључујући и Удружење пословних жена Србије.


Финалном одлуком жирија УПЖ Србије се нашло међу 63 лауреата, којима ће награде и признања бити додељене на посебној свечаности, на II Регионалном самиту предузетника Југоисточне Европе „300 НАЈБОЉИХ“ од 26. до 28. марта 2015. године у Дубровнику.


Признања и награде биће додељене у следећим категоријама:


- Награда за животно дело у предузетништву „Стваратељи за стољећа“, за 14 лауреата
- Признање „Стваратељи за стољећа“ за развој идеја, иновације и инвестиције у предузетништву, за 13 лауреата
- Признање „Стваратељи за стољећа“ за допринос развоју предузетништва у Југоисточној Европи, за 23 лауреата
- Признања „Стваратељи за стољећа“ за допринос промоцији предузетништва у Југоисточној Европи, за 13 лауреата
Признање „Стваратељи за стољећа“ за посебну иницијативу у предузетничком стваралаштву за 2014. годину неће бити додељено.


Организатори скупа најављују да ће свечаности у Дубровнику присуствовати око 250 званица, а биће позвани и председница Републике Хрватске, председник Владе Републике Хрватске, министри из економских ресора земаља из којих су лауреати, представници дипломатског кора, као и невладиних организација Југоисточне Европе и медија.


Паралелно са II Регионалним самитом предузетника Југоисточне Европе „300 НАЈБОЉИХ“ , биће одржан и Међународни панел експерата под називом „Куда иде светска економија – Економија будућности!?“.


Награде и признања „Стваратељи за стољећа“ додељиваће се једном годишње.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 04 фебруар 2015 09:35
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015