Кућа Добрих Вести

Login

Шест знакова да је можда време да промените банку

Оцените овај чланак
(1 Глас)

bankaaaaaБЕОГРАД - Можда је време да погледате како се Ваша банка опходи према клијентима тј. према Вама. Постоје ствари које можемо или не можемо да толеришемо. Неки од њих нам говоре да је можда време да променимо банку.

 

Накнаде, таксе

 

Банке наплаћују клијентима накнаде за одређене производе и услуге које користе или не користе. Неке можда и нисте приметили. Ако имате високе (или неочекиване) трошкове нпр. на рачунима за одржавање, високе трансакционе накнаде, високе камате можда је време да размислите о промени, доноси добре савете портал Kamatica.com. Ови трошкови се могу брзо сабрати и приказати на Вашем рачуну. Можда ћете моћи да их елиминишете ако разговарате са својом банкарским службеником о њима, али идите наоружани знањем где можете добити бољу понуду.

 

Доступност

 

Банкарске услуге треба да буду по скројеним по Вашим потребама. Уосталом то је Ваш новац тако да би требало да можете да га користите кад и како желите. У сваком тренутку треба да имате приступ свом новцу. То је једна од најважнијих ствари при избору банке.

 

 

Ако волите готовину за Вас је важно да будете сигурни да може да подигнете свој новац у сваком тренутку. Распоред банкомата и експозитура банке је од пресудног значај при избору исте.

 

Ако желите да прате свој налог где год да сте за то Вам је потребна функција попут мобилног банкарства и онлине трансакције. Банка коју бирате мора да има те могућности, а да их притом додатно не наплаћује.

 

 

Кориснички сервис

 

Неке банке изгледа не стављају на прво место однос са клијентима. Ако се осећате невидљиво на шалтерима, референти за кредите или представници корисничких сервиса нису адекватно или учтиво саслушали Ваше проблеме, можда је време да се разматра о промени банке, и нађете ону која ће Вам пружити пријатније банкарско искуство. Такође проверите да ли Вам је на располагању 24/7 СОС линија или онлине саветник.

 

Не прати кретање камата

 

Желите могућност да зарадите фер каматну стопу на својим штедним рачунима. Немојте да пропустите прилику да новац који већ имате за Вас заради додатни новац. Ако ваша банка не даје пристојне камате на штедњу , то је можда још један разлог да размислите о промени.

 

Сигурност

 

 Ако Агенција за осигурање депозита не осигурава Вашу банку, сматрајте то црвеним светлом. Ова организација је одговорна за осигурање новца који се налази у банци, укључујући и штедњу. Важно је да се уверите да је Ваш новац на сигурном.

 

Промене у начину живота

 

Ако сте недавно имали промену ваше одговорности на послу, радно време, брачно стање или финансијско, здравље, можда ћете морати да размотрите нове банкарске могућности. Када се ваше банкарске потребе мењају, то је добро време да поново процените да ли ваша банка и даље задовољава те потребе.

 

 

На пример, ако ваша банка нема најбоље каматне стопе на хипотекарне кредите, а Ви планирате да купујете стан ове године, можда ћете желети да размотрите о преласку у банку која нуди бољу понуду.

 

Ако се одлучите да направите промену, важно је да упоредите више банака и да пронађете најбољу понуду која не подразумева више трошкове и има на располагању опције које су Вама тренутно потребне. Приликом преласка у другу банку обавезно затворите све рачуне и измирите све обавезе према предходној банци.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено среда, 11 фебруар 2015 11:53
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија