Кућа Добрих Вести

Login

Више од 166 милиона динара за индустријске зоне

Оцените овај чланак
(2 гласова)

privredaaaaБЕОГРАД - Министарство привреде расписало је јавни позив за пријаву пројекта, у оквиру Програма за подршку унапређењу привредног амбијента локалних самоуправа који се реализује у циљу привлачења инвестиција.

 

Пројекат може да пријави локална самоуправа на чијој територији је планирана реализација одређеног пројекта, а пројекат могу пријавити и више локалних самоуправа уколико заједно учествују у реализацији. 

 

Локалне самоуправе пројекте могу пријавити до 25. фебруара 2015. године.

 

У циљу привлачења инвестиција, стварања повољног пословног окружења, отварања нових радних места и смањења незапослености, Влада Србије је Уредбом, на предлог Министарства привреде, утврдила  Програм за подршку унапређењу привредног амбијента локалних самоуправа у циљу привлачења инвестиција.

 

За реализацију Програма Министарство привреде је буџетом за 2015.  годину определило 166.430.000 динара. Министарство учествује у финансирању пројекта до 50 одсто његове вредности, док преостала средства обезбеђује локална самоуправа.

 

Ова средства су намењена за инфраструктурно опремање пословних зона изградњом нових и реконструкцијом постојећих саобраћајница, комуналнине, електроенергетске и енергетске инфраструктуре, али и реализацију других пројеката који су у функцији привлачења инвестиција у градовима и општинама Србије.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 13 фебруар 2015 09:39
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија