Кућа Добрих Вести

Login

Велико интересовање за радионице „Знањем до циља”

Оцените овај чланак
(2 гласова)

radionicaaaaaБЕОГРАД - Савет за запошљавање Града Београда започео је овог месеца са применом Локалног акционог плана запошљавања у 2015. години организовањем радионица „Знањем до циља”, намењених едукацији незапослених Београђана, оних који желе да започну сопствени посао и стекну нова знања.


За ове радионице, које почињу у понедељак, исказано је велико интересовање и за њих се пријавило укупно 558 кандидата. У овом пројекту учествују „Беоком сервис”, НСЗ – филијала за град Београд, Градски центар за социјално предузетништво, Регионална агенција за развој и европске интеграције Београд – РАРЕИ, Привредна комора Београда, као и Фонд за развој Републике Србије.


На седници Савета за запошљавање Града Београда одржаној након истека рока за пријављивање заинтересованих за радионице, одлучено је да се, с обзиром на велико интересовање за овај програм, радионица одржи у трајању од пет недеља (током марта и почетком априла), а не једну како је првобитно планирано, и на тај начин омогући свим пријављеним кандидатима да се бесплатно едукују и учествују у овом програму.


У првој недељи биће позвано око 110 кандидата, углавном незапослених, који имају пословну идеју. О тачном времену и месту одржавања радионица, кандидати ће бити благовремено обавештени од „Беоком сервиса”.


„ Савет за запошљавање Града Београда, чији су чланови између осталих и представници Националне службе за запошљавање, Привредне коморе Београда, Регионалне агенције за развој и европске интеграције, Градског центра за социјално предузетништво, као и Фонда за развој Републике Србије, а који имају огромно искуство у пружању неопходног, елементарног знања за почетнике у бизнису, овим радионицама ће полазницима омогућити да се, осим упознавања са делокругом ових институција, упознају са правним облицима оснивања, пореским и другим финансијским обавезама, писањем бизнис плана, процедурама Фонда за развој за кредите за почетнике и старт-ап кредитима, осталим могућим изворима финансирања доступним на нашем тржишту, комуникационим стратегијама и вештинама пословне комуникације, као и осталим занимљивим и веома корисним темам“, изјавио је Драгомир Петронијевић, члан Градског већа и председник Савета за запошљавање Града Београда.


Могућност конкурисања за стартап кредите


Секретарка за привреду Тијана Маљковић истакла је да ће се у овим радионицама кандидатима пружити елементарно знање потребно за отпочињање сопственог бизниса.
„ Они ће имати могућност да са потврдом о завршеним обукама конкуришу за стартап кредите и разне субвенције и подстицаје потребне за почетак пословања уз подршку Града Београда и свих институција које се баве решавањем проблема незапослености „истакла је Маљковићева.

 

Отварање радионица „Знањем до циља” одржаће се у понедељак, 2. марта, у 11 часова. Предвиђено је да се понедељком и уторком одрже радионице НСЗ-а – Филијала за град Београд на тему „Пут до успешног предузетника”, средом радионица Привредне коморе Београда „Израда бизнис плана”, у четвртак радионица РАРЕИ-а са темом „Увод у маркетинг и продају за почетнике у пословању”, у петак Фонда за развој „Апликациона обука за старт-ап кредите”, док су последња два дана, субота и недеља, намењена радионицама Градског центра за социјално предузетништво Београда са темама „Анализа тржиштa” и „Пословна комуникација”.


Потврду о учешћу у програму едукација „Знањем до циља”, кандидати ће добити уколико целе недеље присуствују свим радионицама.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 28 фебруар 2015 22:34
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија