Кућа Добрих Вести

Login

Предавања у оквиру Школе УНЕСКО мрежа за економски и социјални развој

Оцените овај чланак
(1 Глас)

akademikБЕОГРАД - У оквиру Школе УНЕСКО мрежа за економски и социјални развој, сутра ће у Београђанци бити одржано предавање на тему Глобализација.

 

Предавање ће се одржати на шестом спрату, Масарикова 5. са почетком у 11 часова.

Улаз на предавање је слободан.

Претходно предавање у оквиру ове Школе одржано је 18.марта у свечаној сали Факултета за инжењерски менаџмент. Предавање је одржао академик Димитрије Стефановић, Генерални Секретар САНУ у другом мандату, ког је најавио председник Универзитетског УНЕСКО Клуба Коста Живановић.


Школа УНЕСКО мрежа за социјални и економски развој је намењена студентима који су заинтересовани да своје образовање употпуне пратећи програм предавања реномираних предавача са престижних светских универзитета (Харвард, Кембриџ, Оксфорд, Сорбона).


Предавачи преносе своја драгоцена знања нашој омадини у оквиру овог програма. Управо је то најбољи начин да студенти од врхунских и успешних професионалаца стекну методологију размишљања и професионалне културе која се захтева у данашњем пословном свету


Академик Димитрије Стефановић је магистрирао и докторирао на Оксфорд универзитету, учествовао у многим међународним пројектима, изборио се за међународно признавање српске аутохтоне музике. Поред редовних активности и задужења у САНУ, несебично помаже свима који од њега затраже помоћ, нарочито младима, што видимо и данас.


Стални је члан сарадник Матице српске у Новом Саду (1987), а секретар је Одељења за сценске уметности и музику од 1991. Члан је Управног одбора Матице српске. Свој научноистраживачки рад усмерио је првенствено на проучавање православне црквене музике, византијске и старе словенске.

akadem1

 

Кроз резултате ових истраживања датум почетка записивања старе српске музике померен је на почетак XV века. Музиколошка истраживања је увек везивао и за живу музичку праксу, како извођењем и јавним представљањем откривених напева из прошлости, тако и снимањем и проучавањем још увек живе српске црквене појачке традиције. Уз многобројне студије на српском, енглеском, немачком, француском и руском језику, приредио је три књиге нотних записа традиционалног српског карловачког појања Бранка Цвејића. Уредио је низ зборника и монографија. Као предавач гостовао је на многим универзитетима у земљи, Европи и Америци, учествовао је на многобројним међународним конгресима и научним скуповима.


Иначе, услов за успешно праћење ових предавања, ове УНЕСКО Школе као и за могућност учествовања у интерактивним деловима наставе је познавање енглеског језика. Циљ програма је да млади стекну јединствена знање и вештине које су им потребне на савременом тржишту рада.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 20 март 2015 22:44
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија