Кућа Добрих Вести

Login

Републичка унија потрошача доделила први жиг „Заштићен потрошач“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

potrosacccccБЕОГРАД - Републичка унија потрошача доделила је жиг „Заштићени потрошач“ првом предузећу у Србији којим ће се у наредном периоду гарантовати потрошачима да правно лице које га истиче пружа највиши квалитет услуга на тржишту и тиме штити права својих клијената.


Жиг представља законом заштићени знак поверења намењен потрошачима као гарант да је одређено предузеће достигло највиши ниво квалитета услуга које нуди.


Добитник првог жига је предузеће ВБ Лизинг, а у наредном периоду моћи ће да га истичу само оне фирме које су усвојиле низ међународно признатих стандарда.


На првом месту предузећа ће морати да усвоје стандард за управљање квалитетом, затим стандард за управљање заштитом животне средине, као и стандард за управљање безбедношћу и здрављем на раду. Другим речима, ово ће значити да предузеће води рачуна о свим прописима из ових области, те да може задовољити све потребе клијената на најбољи могући начин. Додатно, у овом конкретном случају, за добијање првог жига „Заштићени потрошач“, компанија ВБ Лизинг усвојила је и стандард који регулише приступање по приговорима у области финансијског лизинга. Илустрације ради, ово значи да ће се у наредном периоду, уместо законског рока од 30 дана, рекламације односно приговори корисника решавати у року од највише 8 дана.


„Наведени знак је законом заштићен знак поверења при Заводу за заштиту интелектуалне својине, којим треба да се, пре свега потрошачи, али и сви други учесници на тржишту, информишу о достигнутом квалитету услуга, које у овом конкретном случају, компанија пружа у области финансијског лизинга. Увођење и примена наведених стандарда у пословање ове компаније је био дуг и тежак процес, који се састојао у спровођењу низа семинара и едукација запослених, са циљем њиховог обучавања, а ради имплементације захтева стандарда у пракси. Завршеним обукама и усвојеним сертификатима, ВБ Лизинг је заслужено прва компанија у Србији која ће на понос и задовољство свих потрошача репрезентовати овај знак“, истакао је Денис Перинчић, председник Републичке уније потрошача.


„Имајући у виду квалитет услуга које једна компанија гарантује својим клијентима носећи жиг „Заштићени потрошач“ привилегија је која помало и обавезује, тим пре што сте прва компанија која има част да га истакне. С друге стране, чињеница да овај знак добијамо у години када улазимо у другу деценију пословања на домаћем тржишту, представља круну друштвено одговорног пословања коме смо одани од првог дана и који ће свакако бити подстрек за даље унапређење нашег односа са потрошачима“, истакао је Кристоф Лајтнер, председник Извршног одбора ВБ Лизинга поводом доделе жига.

 

Извор: Кућа добрих вести 

 


Последњи пут измењено понедељак, 23 март 2015 21:54
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија