Кућа Добрих Вести

Login

АПР: Успех предузетника у достављању извештаја електронским путем

Оцените овај чланак
(2 гласова)

aprrrrrБЕОГРАД - Агенција за привредне регистре (АПР) је до данас примила око 150.000 извештаја за статистичке потребе за 2014. годину, од чега је 110.000 обвезника истовремено поднело и редовне годишње финансијске извештаје за 2014. годину.

 

Према прелиминарним резултатима пријема финансијских извештаја, око 73 % обвезника примене Закона о рачуноводству искористило је могућност да, истовремено са извештајем за статистичке потребе, достави и своје редовне годишње финансијске извештаје, иако рок за њихово достављање истиче тек 30. јуна 2015. године, објавио је АПР.

 

Охрабрује податак да је чак 137.000 обвезника користило посебан информациони систем АПР-а за израду и достављање извештаја, док је 28.000 обвезника поднело електронске извештаје потписане квалификованим електронским потписом законског заступника.

 

Иако микро предузећа тек од 01.01.2016. године имају законску обавезу да предају финансијске извештаје са електронским потписом, више од 17.000 микро правних лица већ сада је поднело своје извештаје у електронском облику потписане квалификованим електронским потписом.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 01 април 2015 21:52
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија