Кућа Добрих Вести

Login

Обука и бесповратна средства за започињање бизниса у југозападној Србији

Оцените овај чланак
(2 гласова)

posaoooovasihsnovaБЕОГРАД - Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) у сарадњи са Владом Србије а преко Националне агенције за регионални развој расписала је јавни позив који позива заинтересоване да се пријаве на обуку за започињање бизниса и доделу бесповратних средстава у области омладинског и женског предузетништва у оквиру Пројекта подршке развоју приватног сектора у јужној и југозападној Србији у 2015. години.

 

Рок за подношење пријава за учешће у обуци за започињање бизниса је 30. јун 2015.

 

Циљ пројекта је унапређење развоја сектора микро, малих и средњих предузећа и предузетништва, повећање продаје, унапређење извоза и креирање нових радних меса у сектору: агроиндустрије, модна индустрија, лака индустрија.

 

Позив се примењује у три града – Врање, Лесковац и Нови Пазар и девет општина – Прешево, Бујановац, Медвеђа, Рашка, Сјеница, Тутин, Прибој, Пријепоље и Нови Варош.

 

Право на учешће имају кандидати који испуњавају следеће услове: имају пословну идеју и желе да започну посао у поменутим секторима, који немају регистровану сопствену  делатност, имају пребивалиште на територији 12 градова и општина, који су држављани Србије, који нису осуђивани за кривична дела против привреде.

 

Програм, правила за оцењивање, пријава и други пратећи обрасци доступни су на електронским странама Националне агенције на асреси www.psd.narrr.gov.rs и акредитованих регионалних развојих агенција ангажованих на Пројекту.

 

 

Приоритет приликом доделе бесповратних средстава имаће кандидати који немају регистровану сопствену делатност и привредни субјекти у власништву жена регистровани иу последње две године. Предузећа у власништву младих, који су мушког пола, регистровани у последње две године ће бити узети у разматрање ако се  у оквиру приоритетних група не постигне пројкетовани број корисника бесповратних средстава.

 

Укупна расположива средства за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у власништву жена и младих износе 150.000 долара са просечном вредношћу од 7.500 долара по кориснику.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 15 јун 2015 19:53
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија