Кућа Добрих Вести

Login

Београдски инвестициони дани у септембру

Оцените овај чланак
(1 Глас)

invdaniiiiiБЕОГРАД - Београдски инвестициони дани (Belgrade Investment Days) је нови годишњи инвестициони програм Србије и Југоисточне Европе.


Главно место сусрета и прва конференција се одржава у Београду 21. и 22. септембра 2015.


Град Београд, Привредна комора Београда и Централно европски форум за развој - ЦЕДЕФ су организатори програма који гради везе истока и запада, повезујући пословну и финансијску заједницу кроз снажну платформу за директне контакте и пословне договоре.
Belgrade Investment Days као уникатна годишња пословна платформа привредне сарадње ће током септембра у Београду окупити више од 300 представника компанија, инвестиционих фондова, комора, дипломатског кора, гранских удружења, градова и регија из читаве Европе, Кине, Русије, Централне Азије и Блиског истока.


На Belgrade Investment Days ће бити представљено неколико типова пројеката: Инфраструктурни развојни пројекти, Приватни пројекти и Предузећа у поступку приватизације.


На презентацији пројекта Београдски инвестициони дани која је недавно одржана у Привредној комори Београда за представнике дипломатског кора и пословних клубова саветник председника Привредне коморе Београда, Векослав Шошевић рекао је да је циљ да се што више допринесе повећању инвестиција не само у Београду него у целој земљи.


Модератор састанка, руководилац Центра за економске односе са иностранством Привредне коморе Београда, Сања Васић казала је да је циљ Форума да гради везе истока и запада, повезујући пословну и финансијску заједницу кроз снажну платформу за директне контакте и пословне договоре.


Инвестициони магнет за регион


Секретаријат за привреду Београда труди се да споји јавно и приватно, домаће и стране инвеститоре на једном месту као и да допринесе промоцији инвестиционих пројеката на најбољи начин, казала је градски секретар за привреду, Тијана Маљковић.
Саветник градоначелника Београда Ненад Новковић рекао је да се Град Београд успешно спрема за реализацију будућих развојних пројеката, а приоритет су инфраструктурни и комунални пројекти, међу којима су водовод, канализација, паркиралишта, путеви и друго. За реализацију је изабран модел јавно приватног партнерства који ће доминирати и у области инвестиција. Град је основао Савет за јавно приватно партнерство са техничком подршком, а основан је и Центар за управљање пројектима отворен за све иницијативе од којих че свака бити посебно анализирана, најавио је Новковић.


Председница ЦЕДЕФ-а, Ана Бован оценила је да је ово тренутак да се у Београду направи инвестициони магнет за цео регион. Београдски инвестициони дани који ће окупити преко 300 учесника су пројекат чије ће активности трајати целе године, а Форум ће постати традиционалан. Желимо да привучемо партнере из различитих области, инвестиционе фондове, банке и компаније које желе да прошире тржиште, производњу и послове у области инфраструктуре, енергетике, индустрије, ИТ, агробизниса, саобраћаја и туризма, као и зелене економије, казала је Бован.


Она је навела три врсте пројеката који ће бити представљени на Форуму, инфраструктурне развојне пројекта Београда и других градова и општина у Србији, пројекте приватних компанија као и предузећа у поступку приватизације од којих ће бити представљена скраћена листа од око 30 предузећа из портфолија Агенције за приватизацију.

 

Све информације и контакти у вези Форума Београдски инвестициони дани могу да се нађу на истоименом сајту www. belgradeinvestmenstsdays.org.rs који је однедавно пуштен у функцију.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 27 јул 2015 21:15
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија