Кућа Добрих Вести

Login

Excellent SME – предузећа са препоруком за пословање

Оцените овај чланак
(1 Глас)

esjekebeeeeeБЕОГРАД – Електронски сертификат Excellent SME, који одличним малим и средњим предузећима додељујеј Привредна комора Србије у сарадњи са осигуравајућом бонитетном кућом COFACE, у Србији имају 593 фирме.

 

Носиоци сертификата Excellent SME, који Привредна комора Србије у сарадњи са COFACE додељује од 2012. године, имају укупан годишњи промет већи од 800 милиона евра, располажу капиталом од 140 милиона евра, остварују скоро 60 милиона евра профита и запошљавају 13.000 радника. Више од половине српских одличних малих и средњих предузећа је из сектора прерађивачке индустрије и трговине, али су заступљене и друге делатности.

 

 

Сертификат Excellent SME додељује се након детаљне анализе финансијских извештаја предузећа, чиме се обезбеђује објективна оцена пословања. Главни циљеви Excellent SME су повећање транспарентности тржишта, промоција успешних компанија и добре пословне праксе, као и подршка у доношењеу пословних одлука смањивањем ризика. Осим у Србији, сертфикат се по истој методологији издаје и у Словенији, Македонији, Румунији, Великој Британији, Италији, Бугарској, Мађарској и Словачкој, а увођење сертификата планира се и у Хрватској и Црној Гори.

 

Листа српских носилаца сертификата Excellent SME може се преузети путем линка: www.pks.rs/excellent-sme

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 10 август 2015 21:01
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија