Logo
Одштампајте ову страницу

Брендирати српску привреду у Индији

Оцените овај чланак
(2 гласова)

indiraaaaaБЕОГРАД - Амбасадорка Индије у Београду Нариндер Чаухан позвала је председника ПКС Марка Чадежа и представнике српских компанија да учествују на Пословном форуму Индија – Централна Европа, који се одржава почетком октобра у Бангалореу.

 

Председник ПКС предложио је да коморе две земље у наредном периоду у Београду организују секторске састанке привредника из области са највише потенцијала за сарадњу.

 

Интересовање постоји за заједничку производњу трактора, лекова, као и за проширивање већ остварене сарадње у креативним индустријама, пре свега код снимања филмова. На састанку је указано и на могућности трансфера технолгија у којима је Индија достигла светски ниво, као што су информационе технологије, биотехнологије, нанотехнологије и обновљиви извори енергије.

 

Неискоришћене су могућности у аутомобилској, наменској и хемисјкој индустрији, здравственом туризму, банкарству или спорту.

 

Амбасадорка Чаухан је нагласила да треба боље користити економске споразуме две земље у области пољопривреде, прехрамбене индустрије и пољомеханизације, трговине, подстицања и заштите инвестиција или избегавање двоструког опорезивања.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 18 август 2015 21:30
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015