Кућа Добрих Вести

Login

Агент за продају некретнина све уноснији посао

Оцените овај чланак
(1 Глас)

timthumbffffffБЕОГРАД - Једно од најпопуларнијих занимања у свету бизниса модерног доба је трговање некретнинама.


Ово је одувек био исплатив бизнис, а у савременом свету је то још више дошло до изражаја, наводи се на порталу Kamatica.com.


Људи данас више не траже посао тамо где имају стан или кућу, него сасвим обрнуто, траже стан или кућу тамо где добију добар посао. Мобилност је све већа, а пребивалиште се врло брзо и лако мења, у односу на то где се нуде бољи услови за живот и рад.
Америчко тржиште је поставило стандарде, а све више га прате и остале земље у свету. Флуктуација на пољу запошљавања је велика, а самим тим и на тржишту некретнина. Пословне прилике и могућности за бољу зараду се указују сваки дан, а многи људи иду за њима. Често их у томе прати и цела породица, па се неретко на тржишту купују, продају, мењају или изнајмљују велике породичне куће.


Ово је прави мали рај за све оне који се баве некретнинама, јер стално имају прилику да тргују, продају или издају некретнине.


Да је добро бити у пословању са некретнинама, показују и подаци да се паметно улагање у некретнине инвеститору може вратити чак троструко. Није тешко израчунати ни то да агент од продаје некретнине добија проценат који може износити и неколико просечних плата у Србији.


Свако данас жели да се упусти у ову перспективну грану индустрије, која омогућава да годишња плата порасте и на пет или шет цифара, мерено у еврима.


Шта је потребно да зна један менаџер некретнина?


Морају имати знања из менаџмента, маркетинга, продаје, односа с јавношћу, менаџмента људских ресурса, менаџмента пројеката и личних вештина, а све ово им је потребно за добро пословање у овој грани индустрије.


Специфично за област некретнина, неопходно је владати знањима из још неких сфера пословања као што су право, финансије, оглашавање и продаја непокретности.


Сваки добар агент или менаџер у промету непокретности мора добро да познаје како функционише катастар, како се врши процена вредности непокретности, да се сналази у архитектонско-урбанистичким аспектима ове индустрије, да зна како да врши процену вредности непокретности.


Када се све ове вештине и знања из различитих области споје, добија се једна одлична комбинација која гарантује успех у овом послу, а које су неопходне сваком менаџеру који жели да буде успешан у овој области.


Без обзира на то да ли је посао у компанијама за некретнине, у агенцијама за посредовање у промету непокретности, консалтинг агенцијама које се баве инвестиционим саветовањем, или некој другој организацији, сваком ко уђе у ову област отвара се шанса за перспективну каријеру и добру зараду.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 27 август 2015 21:55
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија