Кућа Добрих Вести

Login

Међународни сусрет регионалних привредних комора земаља бивше СФРЈ

Оцените овај чланак
(2 гласова)

celjeeeeeБЕОГРАД - У оквиру међукоморске сарадње између Привредне коморе Србије и Господарске зборнице Словеније и ове године организује се традиционални (пети) сусрет регионалних привредних комора Србије и Словеније и осталих земаља бивше Југославије. 

 

Сусрет ће се организовати у оквиру Међународног обртничког сајма МОС 2015, Цеље, Словенија, 11.септембра.2015. године.


Циљ сусрета је унапређење привредне сарадње на регионалном нивоу, размена информација, заједнички наступ на тржиштима наших земаља и на трећим тржиштима, као и дефинисање и реализација заједничких пројеката, Дунавска стартегија, Савска комисија и др., уз суфинансирање средствима европских фондова.


У међусобним разговорима председника и представника регионалних и националних привредних комора размениће се искуства и могућности повећања привредне сарадње између појединих региона.


Посебан сегмент привредне сарадње је преношење словеначких и хрватских икустава у процесу придруживања ЕУ, као и примени европских стандарда и директива и реализација заједничких пројеката, који се финансирају средствима европских фондова.


У оквиру МОС 2015, организоваће се и пословни разговори привредника Региона, 10.септембра 2015. године, у склопу редовних активности међународног пројекта Европске мреже предузетништва.


Заинтересовани се могу пријавити преко линка:
https://www.b2match.eu/slovenia2012

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 08 септембар 2015 20:22
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија