Кућа Добрих Вести

Login

Немате стални радни однос, шта вам банке могу понудити?

Оцените овај чланак
(3 гласова)

sddjfjd11111БЕОГРАД - Најчешће банке спомињемо у контексту кредита, кредитних картица и дозвољеног прекорачења, јер нам је живот без ових повластица некако незамислив.

 

Да бисмо несметано користили све ове повластице, морамо бити у радном односу или ако смо припадник старије генерације грађана које после дугог радног стажа уживају у пензионерским данима. За већину најатрактивнијих производа које нам банке нуде потребан је редован месечни прилив по основу зараде или пензије.

 

А шта је са оним грађанима који немају стални радни однос, раде под уговором на одређено време, уговором о делу, хонорару или су студенти или једноставно нису запослени? Основна услуга коју ће свака банка понудити чак и категорији незапослених лица је отварање текућег динарског рачуна. Овде се наравно надовезује и издавање неке од дебитних картица, која осим што служи као идентификациона картица рачуна, служи и за располагање новцем који положимо на рачун, плаћање роба и услуга на пос терминалима, али и подизање новца са банкомата банака.

 

Запосленима под уговором на одређено време, банка може одобрити дозвољени минус, дозволити коришћење чекова, па чак и издати кредитну картицу. Оно најтраженије, кредите, ова категорија најчешће не може да добије, чак и ако је продужење уговора о раду на одређено време само формалност. У изузетним случајевима, банка може изаћи у сусрет клијенту (у скаду са пословном политиком и општим условима пословања) и одобрити кредит на рок који ће бити усклађен са роком престанка радног односа или понудити одобрење кредита на основу гарантног депозита, преноси портал Kamatica.com.

 

Свим осталим грађанима који имају повремене приливе по основу уговора о делу или хонорару или нису запослени, као и студентима, банка може одобрити коришћење чекова, издавање кредитне картице, па чак и коришћење дозвољеног минуса али уз обавезно полагање сигурносног депозита.

 

Одобравање кредита, без обзира на реалне могућности отплате, нису опција која је доступна. Изузетак од овог могу бити студенти, којима ће неке банке одобрити студентске кредите за плаћање школарине уз јемство родитеља који су у радном односу или су пензионери. Наравно, свим грађанима који се налазе у некој од ових категорија доступан је још и е-банкинг, коришћење дебитних картица за плаћање на интернету, отварање девизних рачуна, штедња, брокерско дилерски послови, мењачки послови, као и коришћење сефова.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 10 септембар 2015 21:27
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија