Logo
Одштампајте ову страницу

“Све је у бојама” - сајам ГРАФИМА од 30. септембра

Оцените овај чланак
(5 гласова)

sajamgrafimaМеђународни сајам графичке, папирне и креативне индустрије ГРАФИМА одржаће се од 30. септембра до 3. октобра на Београдском сајму.


Овај сајам представља најзначајније годишње регионално сајамско окупљање професионалаца и ексклузивну смотру достигнућа светске технологије у графичкој индустрији, у сфери издаваштва и штампаних медија, дизајна, радија и телевизије, у графичкој, рекламној, музичкој и филмској индустрији, у производњи, доради и преради папира и бројним другим сегментима ових привредних грана.


Више од 70 излагача из Србије и десетак земаља региона и Европе: Велике Британије, Португала, Словеније, Италије, Бугарске, Румуније, БиХ, Хрватске... - представиће репрезентативан спектар машина, уређаја и опреме за графичку индустрију, за обраду папира, штампу и припрему штампе, обимну палету сировина, репроматеријала или финалних производа за различите секторе графичке индустрије, а неизоставан, стандардни сегмент понуде су и најкомплекснија софтверска и ИЦТ решења у разним областима ове индустрије, све до штампаних и веб-медија.


Под слоганом “Све је у бојама”, елитне компаније, цеховске и образовне организације и институције из овог сектора, излагачким и обимним пратећим програмом покушаће да објасне због чега је комплексна графичка индустрија са индустријом папира и више него значајан део основе српског БДП-а, дакле једна од узданица свеукупног привредног развоја.


Овогодишњи симболични домаћин сајма је домаћа компанија Oracal Polikarbonati, један од лидера у области плоча и пропратног материјала, АЛУ профила, фолија и аутофолија, материјала за солвентну штампу, ласерског и ЦНЦ гравирања, светлећих реклама и банера, ЦНЦ сечења и другог, а креативни је аутор још једног сајамског новитета - Улице креативних решења. Смисао идеје је да се креативни студенти и мали предузетници, својим креативним решењима у неколико графичких и дизајнерских сектора, повежу са великим, лидерским компанијама, које су значајан ослонац у овој врсти делатности.


У исто време и на истом простору као ГРАФИМА, одржава се и Међународни сајам информатичко-биротехничке опреме БИРОЕКСПО, намењен пословним људима, домаћим и страним произвођачима, дистрибутерима и корисницима најразноврсније опреме за потребе радних и пословних окружења, опреме и материјала за опремање и функционисање пословних простора - од канцеларијског намештаја и биро машина и прибора, преко канцеларијског материјала, пословне и декоративне галантерије, до фото програма.
Радно време сајмова биће од 10 до 18 часова. Цена појединачне улазнице је 250 динара, за групне посете 150, а паркинг 100 динара на сат.


Пословни посетиоци имају могућност бесплатне посете уколико се претходно региструју на пословном сајту www.sajamgrafima.rs.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 22 септембар 2015 11:16
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015