Кућа Добрих Вести

Login

Шалтер за предузетништво на Чукарици

Оцените овај чланак
(2 гласова)

salterrrr232343Као наставак реализације платформе за развој предузетништва у Београду, Привредна комора Београда и Градска општина Чукарица отвориле су данас шалтер за предузетништво у просторијама општине Чукарица.


Бројним гостима су се обратили Миливоје Милетић, председник Привредне коморе Београда, Срђан Коларић, председник Градске општине Чукарица, Борко Милосављевић, помоћник градоначелника Београда и Тијана Маљковић, градски секретар за привреду.

 

Председник Привредне коморе Београда Миливоје Милетић подсетио је да све развијене економије у фокусу имају развој малих и средњих предузећа. Актом о малом бизнису Европска унија је утврдила основе за развој овог сектора, а Србија његовим развојем жели да елиминише главна ограничења и повећа конкурентност и ефикасност привреде, рекао је Милетић. Желимо да све капацитете локалне самоуправе , Града и Коморе ставимо у функцију развоја економије и малих и средњих предузећа што ћемо чинити спровођењем практичних мера, рекао је он и подсетио да је и до сада било много стратегија и планова, али не и конкретних мера.

 

 

Милетић је истакао да сви који желе да покрену сопствени бизнис могу на једном месту да добију све релевантне информације, од тога шта је све потребно од документације за отварање предузећа до тога како направити бизнис план или добити подстицајна средства која општине и град дају предузетницима. Ове информације како је прецизирао могу се добити на општинским шалтерима за предузетништво, али и преко Бизнис инфо центра у Привредној комори Београда.

 

 

Шалтер за предузетништво је један од видова подршке предузетништву, малим и средњим предузећима, кроз непосредно информисање и упознавање о свим активним програмима и активностима.


Функционисаће као „one stop shop“ у смислу нефинансијске подршке постојећим предузетницима и онима који намеравајау да започну посао.


Шалтер за предузетништво пружаће помоћ у примени релевантних законских и пореских прописа и процедура. Информисаће предузетнике о постојећим кредитним линијама и програмима помоћи. Пружаће информације и помагати предузетницима у припреми пословних планова, статистичких и финансијских анализа, анализи тржишта, приватизацији. Пружаће помоћ у идентификацији тржишних могућности у Србији и ван ње.


Информисаће предузетнике о увозним и извозним процедурама, захтевима ЕУ и других тржишта, царинским стопама, квотама, о одговарајућим обукама и курсевима за старт-ап предузећа. Помагаће у идентификацији и процени пословних идеја, на основу резултата истраживања тржишта. Пружаће информације и помагати приликом регистрације предузећа (избор најприкладнијег законског облика, припрема захтева за регистрацију итд).

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 01 октобар 2015 22:04
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија