Кућа Добрих Вести

Login

Додељене награде „Цвет успеха за жену змаја“

Оцените овај чланак
(4 гласова)

zeneeeeУдружење пословних жена Србије је на свечаности у позоришту Мадленианум, по девети пут заредом доделило награду "Цвет успеха за жену змаја 2015" најбољим предузетницама у Србији. 

 

Титулу "жена змај", ове године је понело 11 предузетница од 30 номинованих из целе земље.


У категорији "најевропскија женска фирма" награду су добиле Гордана Ђурђевић, директорка и сувласница предузећа "Слово" из Београда и Божана Пантовић, сувласница предузећа "Елипса" из Краљева.


"Најбољи модел запошљавања жена" је показала Лидија Ристић, сувласница и директорка предузећа "Фасада" - огранак петник Врање из Доњег Нерадовца.


 

У поткатегорији "самозапошљавање" награђене су Милијана Стојановић, власница предузећа "Бyонис Плус" из Крњева и Јасмина Марковић Каровић, власница предузећа "Урбан реадс" из Београда.


Као и претходних година, Удружење пословних жена Србије задржало је праксу да поред основних, додели и специјална признања успешним предузетницама за допринос развоју женског предузетништва у различитим сегментима пословања где су постигле запажен успех на домаћем и иностраном тржишту, а ове године је овим признањем награђено шест предузетница.

 

najboljaaaaa

 

"У овој години су покренуте иницијативе за удруживање предузетница и на регионалном нивоу, уз разумевање да ћемо тако лакше доћи до ефикасних решења за заједничке проблеме. Свест о томе да делимо исте проблеме, даје осећај извесног олакшања али на јачање самопоуздања много више утиче спознаја о заједништву у њиховом решавању. Свесне смо да смо на дугом путу реформи које треба да донесу значајнија побољшања у области женског предузетништва, али уједно, и бољитак целом друштву", истакла је др Сања Поповић Пантић, председница Удружења пословних жена Србије и ауторка пројекта "Цвет успеха за жену змаја".

nevidjeno000

 

Циљ награде је афирмација успешних предузетница и видљивост њиховог доприноса економском развоју Србије.


Признањем најуспешнијима скреће се пажња јавности на велику покретачку снагу женског предузетништва. До сада је награду добило 97 жена и многима је ово био снажан подстицај да истрају у развоју сопственог бизниса.


Свечаности су присуствовали бројни гости, чланице и партнери УПЖ, представници амбасада и донатора, спонзора манифестације и медија.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 29 октобар 2015 20:43
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија