Кућа Добрих Вести

Login

Стартит радионица: “Хејтери у нама и како их ућуткати"

Оцените овај чланак
(2 гласова)

zenaracunar123У Стартит центру, 7. новембра биће одржана прва радионица намењена сјајним женама које желе да пређу на следећи ниво, а у томе их успорава сумња у себе.


Борба са спољашњим баријерама за успех и прелазак на следећи ниво у каријери и личном развоју често је борба против ветрењача. Потребна, али болна, дуготрајна и неизвесна. Борба са унутрашњим баријерама може бити моћна и суптилна игра са далекосежним резултатима.


Стартит вас позива на радионицу ослобађања од једне важне личне баријере – од црва сумње, гласа унутрашњег критичара, хејтера или трола који је увек ту да вам објасни зашто нешто не можете, зашто нисте довољно добри, спремни, мршави, лепи, образовани или оригинални да бисте било коме говорили о својој идеји и својим ставовима. Нарочито ако су необични или контроверзни.


Овај глас имамо сви, али је нарочито присутан код жена и један је од кључних разлога због којих жене ређе од мушкараца преговарају за веће плате и веће позиције, ређе преузимају руководеће улоге, плаше се да дају своја решења, иновације и ставове у компанијама, ређе покрећу своје бизнисе и прате своје велике снове.


Ова Стартит радионица је за тебе ако:


Кад успеш верујеш да је до срећних околности, а кад не успеш сама си крива
Желиш да покренеш нешто, али се плашиш да је то већ урађено и да нема шансе да ти то урадиш боље
Очекујеш да надређени сами препознају твоје резултате и награде те, а то се не дешава
Плашиш се да ћеш ако будеш веома успешна бити мање вољена
Мислиш да не можеш да делиш знање о нечему о чему и сама тек учиш
Осећаш жељу, позив, страст да радиш нешто чега се веома плашиш и делује ти немогуће
Потребно ти је да се ослониш на још нешто у животу сем на себе
Ова радионица подиже капацитет да поштујеш, волиш и уважаваш себе и своју вредност у свету, без обзира на све сумње које имаш и сва негативна уверења о себи, људима и животу уопште.
Научићеш како да се према себи односиш као мудра, пажљива менторка и пријатељица, а не као зла маћеха. Добићеш портабл верзију безусловне подршке која иде свуда са тобом.


Женама није потребно ништа више студија о бизнису, маркетингу, руковођењу, комуникацији и тимском раду него мушкарцима. Потребно им је још мање учења, јер су оне те које пуне клупе свих семинара и факултета док иза катедра стоје мушкарци.
Потребна им је подршка да крену у акцију, да буду сигурне у своју вредност и спремне да дају овом друштву свој највећи допринос.
Женска перспектива и креативност иновативне су и дисруптивне за овај свет, на њих свет није навикао. Ми желимо да их видимо и осетимо и ту смо да на сваки начин подржимо да се то деси.


Зато се покреће серија радионица и текстова, пуно дружења, искрености, дељења личних прича којима ћемо заједно радити на обарању спољашњих и унутрашњих баријера, објашњавају организатори.


Прва по реду је радионица “Хејтери у нама”, инспирисана књигом “Plauing Big" Таре Мохр, у суботу 7. новембра од 12:00 до 15:00 у Стартит Центру, Савска 5. Радионицу води Драгана Змијанац, оснивачица и партнерка у организацији Стартит.


Улаз је слободан, али је веома важно да се унапред региструјете, јер је број учесница ограничен на 25.


Будући да има више од 100 пријављених за радионицу, одлучили смо да је организујемо тако да може да подржи већи број учесница, па је из тог разлога померена на суботу 14. новембар, од 12 до 15 у Стартит Центру, Савска 5.


Ако желите да будете део ове или неке од наредних радионица на ову тему, региструјте се ОВДЕ.


Извор: Кућа добрих вести/Startit.rs

 

 


Последњи пут измењено среда, 04 новембар 2015 19:27
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија