Кућа Добрих Вести

Login

Јавни позив малим предузећима за подршку у набавци опреме

Оцените овај чланак
(2 гласова)

javnipoziv124БЕОГРАД - Министарство привреде расписало је данас јавни позив малим и микро предузећима и предузетницима, као и задругама, за доделу бесповратне помоћи кроз Програм подршке малим предузећима за набавку опреме.


Кроз овај Програм, који представља комбинацију повољних банкарских кредита и бесповратних средстава државе, Министарство привреде суфинансира набавку производе опреме у износу од 25 одсто вредности опреме, док се 70 одсто трошкова набавке финансира из кредита банака партнера на Програму, а пет одсто је учешће самог предузетника.


Средства се могу користити за набавку нових или половних (не старијих од пет година) производних машина и опреме, као и нових делова, специјализованих алата за машине и опрему, а износ одобрене бесповратне помоћи до 25 процената од вредности опреме не може бити већи од 2.500.000 динара. 


Привредни субјекти који су заинтересовани за учешће у Програму, захтев за бесповратну помоћ подносе заједно са кредитним захтевима у једној од банака који је партнер у Програму, најавило је Министарство привреде.


Банке партнери Министарства у реализацији Програма су Ерсте банка, Банка Интеса, Сосијете женерал, Уникредит и Прокредит банка. Оне су за учеснике овог Програма понудиле посебне, повољније услове кредита, који не морају бити обезбеђени хипотеком на некретнинама, већ пре свега залогом на опрему која се набавља.


Министарство привреде реализује овај Програм у циљу повећања конкурентнсоти привредних субјекта, унапређења њиховог пословаа, као и креирања нових радних меета. За овај програм опредељено је 200.000.000 динара.


Јавни позив је отворен док се расположива средства не утроше.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 16 новембар 2015 21:59
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија