Кућа Добрих Вести

Login

Србија добила прве менаџере извоза

Оцените овај чланак
(1 Глас)

menadzeri123БЕОГРАД - У Привредној комори Србије данас су додељени међународни сертификати полазницима прве обуке менаџера за извоз, коју је ПКС реализовала у сарадњи са Делегацијом немачке привреде у Србији.

 

Обука је спроведена по програму по коме привредне коморе у Немачкој едукују своје привреднике. Представници 13 компанија полазници тренинга постали су први извозни менаџери који поседују међународно признат сертификат – као да су обуку завршили у Немачкој, објавила је Привредна комора Србије.

 

Сертификате менаџерима извоза, на свечаности у ПКС, уручили су Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије и Мартин Кнап, директор Делегације немачке привреде у Србији.

 

„Нема привредног раста у Србији без раста извоза. ПКС је већину својих активности усмерила на подршку интернационализацији пословања компанија кроз повећање извоза или укључивање у ланац добављача у иностранству“, нагласио је Марко Чадеж, председник ПКС.

 

Обука менаџера извоза део је новог пакета услуга који је ПКС припремила за привреднике како би им омогућила лакше и ефикасније пословање и допринела унапређењу њихове конкурентности, рекао је Чадеж посебно истичући значај подршке интернационализацији пословања средњих и малих фирми. Председник ПКС најавио је да ће обуке за менаџере извоза бити организоване и у регионалним привредним коморама у Србији.

 

За побољшање извозних перформанси српске привреде важно је да се обуке за менаџере извоза организују у свим регионима у Србији, изјавио је Мартин Кнап, директор Делегације немачке привреде у Србији. Могућност регионалних привредних комора да нуде такве услуге јесте управо циљ модернизације ПКС, додао је Кнап.

 

Обука менаџера за извоз, која је обухватила велики распон тема, од тога како одабрати одговарајуће страно тржиште, преко упознавања механизама пословања на ино тржишту, па све до правних аспеката размене, део је пројекта Отвореног регионалног фонда Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ. Јасмин Ваљевац, пројектни менаџер Отвореног регионалног фонда за промоцију спољне трговине у Југоисточној Европи ГИЗ-а подсетио је да је у протеклих осам година фонд реализовао више од 20 пројекта намењених јачању регионалне сарадње са циљем унапређења конкурентности и извозних капацитета компанија.

 

 

Сертификате менаџера извоза добили су представници 13 компанија: Делта моторс Београд, Галеника Фитофармација Београд, Vorts tim Bečmen, Вортс, Гоша Симићево, Карамарковић Нови Бановци, ИТС Балкан Београд, Афродит мод колекшн Београд, Термопродукт Нови Београд, Генеза Кањижа, 9 Септембар Tissue converting Горњи Милановац, Југоимепкс Ниш, Монди Ламекс Краљево, Супериор Велика Плана.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 03 децембар 2015 21:04
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија